ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλατής: «Η Γ΄Εθνική είναι τεράστια πρόκληση για όλους μας»

0

Ο βοηθός προπονητή στον ΑΡΗ Ρεθύμνου Αντώνης Πλατής, μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη και μας μίλησε για την προπονητική του εμπειρία, την σχολή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού Ρεθύμνου στην οποία είναι υπεύθυνος, για τους τερματοφύλακες και πολλά άλλα ακόμη.

 Για τον Άρη Ρεθύμνου:

«Ξεκινώντας θα ήθελα να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την κατάκτηση της 2ης θέσης . καθώς και να ευχαριστήσω την διοίκηση του Άρη για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου. Βεβαίως κι εγώ από τη μεριά μου, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια και την όρεξη όλων των ανθρώπων της και χαίρομαι που θα συνεχίσω να δουλεύω με τους Τερματοφύλακες της ομάδας και την ερχόμενη σεζόν.

Αυτά τα δύο χρόνια, κοντά στον Μιχάλη Δεληγιαννάκη, ήταν σχολείο για εμένα, διότι έμαθα πολλά από έναν ιδιαίτερα ποιοτικό χαρακτήρα και καλό προπονητή και τον ευχαριστώ γι’αυτό».

Ποιά είναι η σχέση σας με το ποδόσφαιρο;

«H σχέση μου με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε σαν Τερματοφύλακας σε διάφορες κατηγορίες από την  ΕΑΡ 2000 και το τοπικό του Ρεθύμνου μέχρι τη Α΄Εθνική Ποδοσφαίρου Σάλας.

Όταν σταμάτησα να παίζω Ποδόσφαιρο το 2012 αποφάσισα πλέον να ασχοληθώ προπονητικά».

Ποια είναι η Προπονητική σας εμπειρία ;

«Αγαπάω τη θέση του τερματοφύλακα και θέλησα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το αντικείμενο μέσα από την διδασκαλία των νεαρών τερματοφυλάκων της Σχολής του Ολυμπιακού.

Στην αρχή εμπειρικά και πολύ προσεκτικά διότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά και οποιαδήποτε λάθος πληροφορία κοστίζει , συνέχισα με την παρακολούθηση σχολών και σεμιναρίων ποδοσφαίρου και τερματοφυλάκων ,και ποτέ δεν έχω σταματήσει να προσπαθώ να εξελίσσομαι πάντα σταδιακά μέσα από την ενημέρωση και σύμφωνα με τις νέες τάσεις του ποδοσφαίρου.

Στα 8 χρόνια ενασχόλησης μου με το αντικείμενο έχω ζήσει διάφορες και ιδιαίτερες συγκινήσεις από το Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας που ήμουν πρώτος προπονητής του Ρέθυμνο Futsal μέχρι το συμβόλαιο σε Football Club του πρώτου μου ‘’μαθητή’’ τερματοφύλακα Νίκο Ανωμεριανάκη . Βέβαια η πραγματική πληρωμή μου είναι να βλέπω παιδία που ξεκίνησαν μαζί μου την θέση του Τερματοφύλακα και συνεχίζουν να την εξασκούν σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Τα τελευταία 4 χρόνια ξεκίνησα να προπονώ Τερματοφύλακες ανδρικού και στάθηκα τυχερός  διότι ‘’έπεσα’’ σε έμπειρους πορτιέρο  που έχουν δουλέψει και σε επαγγελματικές κατηγορίες , έχω μάθει πολλά από αυτούς.

Το 2019 δημιούργησα μαζί με τον Νίκο Μάγνη, την 1η Σχολή Τερματοφυλάκων, το δίμηνο Ιούνιο- Ιούλιο, με 18 τερματοφύλακες όλων των ηλικιών.

Το 2019 επίσης δημιούργησα την σελίδα gkeeper29 στο Instagram με υλικό και βίντεο από τις  προπονήσεις».

Για τους Τερματοφύλακες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στον  Άρη Ρεθύμνου:

«Οι  τερματοφύλακες που έχουμε αυτήν την στιγμή, ο Κέλα(Κελαϊδης), Χνάρης, Κρούτι, Κατσιπάνος , είναι 4 τερματοφύλακες με εξαιρετικό χαρακτήρα , αυτό για μένα είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό ώστε να μπορείς να έχεις μια άψογη συνεργασία .

Ο «Κέλα» ο μεγαλύτερος και εμπειρότερος τερματοφύλακας της ομάδας με παραστάσεις από Β Εθνική, είναι πάρα πολύ καλά δουλεμένος τερματοφύλακας και ταυτόχρονα ένας εξαιρετικός χαρακτήρας.

Ο Χνάρης Μανώλης είναι επίσης ένας τερματοφύλακας με εμπειρία από την Κ 19 της ΠΑΕ Πλατανιάς, πολύ γυμνασμένος και με όρεξη για αυτό που κάνει.

Οι «μικροί» μας, Περικλής και Θωμάς, είναι 2 παιδιά που ξεκίνησαν μαζί μου τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο, 2 αθλητές με ποδοσφαιρική παιδεία, φιλότιμο και πολλά υποσχόμενοι.

Ο Περικλής είχε την τύχη πέρσι να είναι δίπλα σε ένα γερόλυκο του είδους που του δίδαξε πολλά, τον Γιώργο Παλιεράκη».

Δύο λόγια για τον προπονητή της ομάδας, Άρη Παπαδάκη:

«Ο Άρης είναι ένας άνθρωπος τίμιος με ήθος και αξίες , αγαπάει αυτό που κάνει καθημερινά και δίνει τον καλύτερο του εαυτό για το καλό της ομάδας . Εγώ προσωπικά έχω άψογη συνεργασία μαζί του δύο χρόνια».

Για την ομάδα που θα παίζει στην Γ’ Εθνική:

«Καταρχάς το θεωρώ τεράστια πρόκληση για όλους μας, παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Γενικά είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή έχουμε πολλές ελπίδες για μια ανταγωνιστική χρονιά στη Γ’ Εθνική».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ