ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 30 χρόνια

0

Η Λίβερπουλ είναι ξανά πρωταθλήτρια Αγγλίας! Τρεις δεκαετίες περίμεναν οι φίλοι των Ρεντς για να ακούσουν, να διαβάσουν αλλά κυρίως για να βιώσουν μια πραγματικότητα που έμοιαζε ξεχασμένη στον χρόνο. Για να ακριβολογούμε, έμοιαζε με μια κατάρα που δεν θα έσπαγε ποτέ. Κατά τον Καρλ Μαρξ, η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.

Στην περίπτωση της Λίβερπουλ ωστόσο, η προσμονή για τον τίτλο, ξεπέρασε κατά πολύ ακόμη και την έννοια της φάρσας. Το αντιλήφθηκαν και οι πιο φανατικοί φίλοι της την ημέρα που ο Στίβεν Τζέραρντ γλίστρησε στο ντέρμπι με την Τσέλσι το 2014 και μαζί… γλίστρησε και ο τίτλος μέσα από τα χέρια των Κόκκινων.

Κι ύστερα ήρθε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο απίθανος Γερμανός, ο οποίος άλλαξε τον ρου της ιστορίας του συλλόγου. Μετά την αποχώρησή του από την Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2015, έσπασε την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του για αποχή και… αποτοξίνωση από το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο. Όταν η Λίβερπουλ του χτύπησε την πόρτα, άκουσε το καμπανάκι από το πεπρωμένο του. Πέρασε την πύλη του θρυλικού Ανφιλντ τον Οκτώβριο του 2015 και μια πενταετία αργότερα έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στην αιωνιότητα, δίπλα στους μύθους του Μπιλ Σάνκλι, του Μπομπ Πέισλι και του Κένι Νταλγκλίς.

Επί των ημερών του η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League το 2019, έφτασε σε έναν ακόμη τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ένα χρόνο πριν, πήρε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Συλλόγων το 2019 και πλέον είναι δικό της και το... άγιο δισκοπότηρο της Premier League. 30 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που ο τίτλος είχε σηκωθεί ξανά στο Ανφιλντ.

Σαν να σταμάτησε ο χρόνος για τους Ρεντς το μακρινό 1990 σε εκείνο το ιστορικό 18ο πρωτάθλημα. Τότε που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Λίβερπουλ θα κολλούσε στο… καταραμένο 18 επί τρεις δεκαετίες και ότι παράλληλα η «αιώνια αντίπαλος» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους επτά τίτλους που είχε το ’90 θα έφτανε στους 20…

Θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει από την περασμένη σεζόν, οπότε τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την εκπληκτική Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας 97 βαθμούς (αντί 98 της ομάδας του Γκουαρντιόλα) και μόλις μια ήττα. Μολονότι όμως ο τίτλος άργησε έναν χρόνο, χρονικά -κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου- ήρθε κατά πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο δεδομένου ότι είχε διαφανεί από τα Χριστούγεννα ότι το πρωτάθλημα θα βαφόταν κόκκινο. Κάπως έτσι, κι ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για το φινάλε της Premier League, η Λίβερπουλ κατακτά και μαθηματικά έναν ιστορικό τίτλο καθώς βρίσκεται στο +23 από τη Σίτι, η οποία ηττήθηκε στο ντέρμπι από την Τσέλσι (2-1), και δεν μπορεί πια να ελπίζει ούτε σε.. θαύμα.

Στο Λίβερπουλ πια δεν χρειάζεται να ονειρεύονται. Το πρωτάθλημα επέστρεψε στο Ανφιλντ...

Tell the world… We are Liverpool, champions of England. Πείτε στον κόσμο. Είμαστε η Λίβερπουλ, πρωταθλητές Αγγλίας, όπως έγραψαν οι Κόκκινοι στα social media...

https://www.instagram.com/p/CB322PHlSsC/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/CB34frfF1bF/?utm_source=ig_embedhttps://www.instagram.com/p/CB32WECldfe/?utm_source=ig_embed

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ