ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προχωράει ενωμένος ο ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

0

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο «Ρέθεμνος», ο πρόεδρος του Α.Ο. ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Νίκος Παπαδάκης, ο Γενικός Αρχηγός της Γυναικείας Ομάδας Κωστής Μάκρας και ο Υπεύθυνος Ακαδημιών Γιώργος Μπαστάκης, μίλησαν για την ομάδα ο καθένας από το δικό του πόστο.

ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν, στην νέα χρονιά που θα βρει τον ΑΣΤΕΡΑ στην Γ΄ Εθνική και στο τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Πρόεδρε μετά από μια περίεργη χρονιά η ομάδα του Αστέρα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΡ. Θα μας μιλήσετε για την χρονιά που πέρασε:

«Ξεκινήσαμε την χρονιά με στόχο το πρωτάθλημα, ο covid-19 ήρθε σε μια στιγμή που η ομάδα ήταν σχεδόν στην Γ΄Εθνική και κατά προσωπική μου άποψη μετά από το ντέρμπι με τον ΑΡΗ, ήταν πρωταθλήτρια. Ο στόχος που βάλαμε από την αρχή επετεύχθη και νομίζω με απόλυτη επιτυχία αν αναλογιστούμε τα αποτελέσματα της ομάδας, που τερμάτισε αήττητη με μόνο μια ισοπαλία στον αγώνα με τον ΑΡΗ». 

Ποιο σημείο θεωρείτε ότι ήταν το πιο κρίσιμο στο οποίο κρίθηκε ο τίτλος;

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, το πιο κρίσιμο σημείο ήταν στο μεταξύ μας παιχνίδι με τον ΑΡΗ, στην τελευταία αγωνιστική πριν διακοπεί το πρωτάθλημα. Και θεωρώ μετά την νίκη μας που περάσαμε έξι βαθμούς μπροστά μαζί με το γεγονός ότι υπερτερούσαμε στην ισοβαθμία, εξασφαλίσαμε το πρωτάθλημα σε εκείνο το σημείο».

Η ομάδα επιστρέφει στην Γ΄ Εθνική, ποιοι είναι οι στόχοι της;

«Οι στόχοι της ομάδας είναι να παραμείνει σίγουρα στην κατηγορία, χωρίς όμως ν’ αλλάξει την φιλοσοφία της που υποστηρίζουμε από την αρχή. Εδώ και δύο χρόνια που η καινούργια διοίκηση έχει αναλάβει την ομάδα θέλει να προωθήσει νεαρά παιδιά και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό χωρίς να έχουμε προβλήματα. Λόγω της οικονομικής κατάστασης που είναι δύσκολη, θέλουμε να καταφέρουμε με χαμηλό προϋπολογισμό να διανύσουμε μια πορεία που θα είναι αντάξια του ονόματος του Αστέρα».

Με τι παίκτες θα πορευτεί η ομάδα την νέα χρονιά;

«Έχοντας δημιουργήσει εδώ και δύο χρόνια ένα πολύ σημαντικό σύνολο με πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν εμπειρία στις κατηγορίες, όχι μόνο στο τοπικό αλλά και στην Γ΄ Εθνική και σε συνδυασμό με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουμε προσθέσει στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε πολλές σημαντικές αλλαγές. Πιστεύουμε ότι η ομάδα δούλευε τα τελευταία χρόνια με στόχο την Γ΄ Εθνική, οπότε σύμφωνα και με την φιλοσοφία μας, συνεχίζουμε με αυτό το σκεπτικό και με προσθήκες παικτών που θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια για την παραμονή».

Πείτε μας δύο λόγια για την χρονιά που πέρασε.

«Η χρονιά που διανύσαμε, ήταν το αποτέλεσμα μιας πορείας δύο χρόνων η οποία έχει ξεκινήσει από το 2018 με ένα προπονητικό τιμ το οποίο έχει παραμείνει το ίδιο. Επίσης, ένα προπονητικό τιμ αξιόλογο που έχει ίδια φιλοσοφία με την διοίκηση, η οποία είχε ως βάση την προώθηση παιδιών στην μεγάλη ομάδα, αλλά και να έρθει το αποτέλεσμα το φετινό που ήταν το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ο Αστέρας ήτανε μια οικογένεια, αυτό που τον ξεχώριζε ήταν το οικογενειακό κλίμα και η πολύ καλή σχέση που είχε η διοίκηση με τους προπονητές και τους παίκτες και αυτό φάνηκε στην πορεία όπου πήραμε το πρωτάθλημα».

Πιστεύετε ότι στην χρονιά που έρχεται ο Αστέρας μπορεί να γίνει η έκπληξη του Κρητικού Ομίλου;

«Φυσικά και ο Αστέρας μπορεί να γίνει η φετινή έκπληξη του Κρητικού Ομίλου. Θεωρώ ότι η ομάδας μας θα είναι ανταγωνιστική σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής,  που φέτος πιστεύω ότι θα είναι λίγο διαφορετικό. Έχω αυτή την αίσθηση ότι είναι μία χρονιά που είναι αχαρτογράφητη ακόμα και δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί.  Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα με την ίδια φιλοσοφία και ενωμένοι σαν γροθιά θα τα καταφέρουμε».

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς;

«Αυτό που θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο της ομάδας είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία. Θα θέλαμε πάρα πολύ ο κόσμος να μας δείξει για άλλη μια χρονιά εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε και να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στην Γ΄ Εθνική».

 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ

Στην συνέχεια της συνέντευξης μας ο Γενικός Αρχηγός της γυναικείας ομάδας  Κωστής Μάκρας, μας μίλησε για την προσπάθεια των κοριτσιών που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μετά την άνοδο στην Α΄ Εθνική και μίλησε γενικότερα για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η γυναικεία ομάδα του Αστέρα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική. Δύο λόγια για αυτήν την τεράστια επιτυχία- επιτυχημένη χρονιά της ομάδας

«Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Όντως αυτό το τεράστιο επίτευγμα της Α΄ Εθνικής, μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό μας ακόμα πιο έντονα σε όλα τα επίπεδα.  Οι παίκτριες και το τεχνικό επιτελείο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, η τελευταία χρονιά λόγω της πανδημία μας αφήνει ένα παράπονο γιατί δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας την επιτυχία αυτή».

Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς;

«Πρώτος μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό σύνολο, δίνοντας όμως ταυτόχρονα χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες σε κορίτσια μικρότερης ηλικίας.  Ο δεύτερος στόχος που έχουμε θέσει είναι να ευχαριστηθούν τα κορίτσια της ομάδας τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, ως επιστέγασμα των προσπαθειών τους τα τελευταία χρόνια».

Μπορεί η γυναικεία ομάδα του Αστέρα να γίνει παράδειγμα για το γυναικείο  ποδόσφαιρο του Ρεθύμνου και να εμπνεύσει και άλλες ομάδες να επενδύσουν στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ένα αναπτυσσόμενο άθλημα με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως επενδύουν σε αυτό και είναι ευχή όλων μας στην ομάδα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο στην περαιτέρω ανάπτυξη του».

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Αστέρα να ασχοληθεί με το γυναικείο ποδόσφαιρο:

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει προϊστορία στο Ρέθυμνο. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν κορίτσια με ποδοσφαιρικό ταλέντο, όρεξη για δουλειά και αγάπη για το άθλημα».

Που ξεκινάνε και που σταματάνε οι φιλοδοξίες της ομάδας;

«Πέρα από την ανταγωνιστική εικόνα που δείξαμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν εντός του γηπέδου, η προσέλκυση περισσοτέρων κοριτσιών στις ακαδημίες της ομάδας μας, ίσως είναι και το μεγαλύτερο μέλημα μας».

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Τέλος, τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος ακαδημιών του ΑΣΤΕΡΑ  Γιώργος Μπαστάκης, όπου μίλησε αναλυτικά για τα άτομα που ασχολούνται καθημερινώς με τις ακαδημίες της ομάδας και για τα παιδιά που μέσω των ακαδημιών κατάφεραν να πετύχουν το μεγάλο τους όνειρο.  

Πόσα παιδιά ασχολούνται με τις ακαδημίες του Αστέρα;

«Η οικογένεια του Αστέρα έχει μια μεγάλη αγκαλιά με 278 παιδιά να απαριθμούν την δύναμη της. Η εμπιστοσύνη των γονέων και η αγάπη των παιδιών, μας γεμίζει με ευθύνη για περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και την επιμόρφωση πάνω σε αυτήν προκειμένου να έχουμε τις καλύτερες δυνατές παροχές για τους αθλητές μας».

Ο Αστέρας έχει την μεγαλύτερη ακαδημία στο Ρέθυμνο,  τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει από τις άλλες ακαδημίες;

«Ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται στο Ρέθυμνο ολοένα και μεγαλώνει και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη της σοβαρής δουλειάς που γίνεται από το σύνολο των ακαδημιών του Ρεθύμνου, τόσο σε επίπεδο προπονητών όσο και σε σχέση με τους ανθρώπου που ασχολούνται με τα διοικητικά δρώμενα του Ρεθύμνου. Όσον αφορά στην δική μας ακαδημία, έχει χωρίσει την εκπαιδευτική διαδικασία σε δύο επίπεδα. Αφενός την λειτουργία των τμημάτων μαζικού αθλητισμού που απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της, και παράλληλα την λειτουργία αγωνιστικών τμημάτων από την ηλικία του Κ-12 και μεγαλύτερων παιδιών. Επίσης στα πλαίσια της λειτουργίας της τρέχει το πρόγραμμα με τίτλο γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, που έχει ως στόχο να αποτελέσει το ουσιαστικότερο παράδειγμα για τα παιδιά στηριζόμενο πάνω σε φιλανθρωπικές δράσεις. Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής, είναι η δημιουργία της δικής μας τράπεζας αίματος».

Ποιος είναι ο στόχος των ακαδημιών του Αστέρα;

«Ο στόχος αυτός χωρίζεται σε προτεραιότητες οπότε με βάση αυτό, αρχική επιδίωξη είναι το χαμόγελο των παιδιών. Αφού εξασφαλιστεί το χαμόγελο τους, υπάρχει ένα συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εκάστοτε ηλικίας μέσα από το οποίο επιδιώκουμε την σταδιακή βελτίωση των αθλητών. Τέλος μέσα από την καθημερινή επαφή με τα παιδιά προσπαθούμε αφού γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να μπορέσουμε να έχουμε δημιουργήσει κατάλληλους αθλητές, έτσι ώστε είτε να προωθηθούν στην αντρική ομάδα του Αστέρα είτε να κυνηγήσουν το όνειρο και το όραμα που μπορεί να έχει ο καθένας τους για επαγγελματική σταδιοδρομία».

Πόσα άτομα ασχολούνται με τα παιδιά των ακαδημιών;

«Εκτός από την διοικητική παρουσία μέσα από το πρόσωπο του ίδιου του προέδρου ο οποίος αποτελεί και τον υπεύθυνο στην λειτουργία της ακαδημίας, η προπονητική ομάδα απαρτίζεται από κατάλληλους ανθρώπους που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και με συνεχή παρουσία στις αναπτυξιακές ηλικίες. Θεωρώ υποχρέωση μου να αναφέρω τα ονόματα τους, πρόκειται για τους: Καραντάθα Παναγιώτη, Αντωνιάδη Παναγιώτη, Ψυχουντάκη Λευτέρη, Μιχαηλίδη Λεωνίδα. Τα δύο κορίτσια που έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας, είναι: Πολιουδάκη Μαρία και Δαφέρμου Ελευθερία που είναι και η αρχηγός της γυναικείας ομάδας. Ακόμα, πρέπει ν αναφερθούν, ο γυμναστής Καλλιγιάννης Μιχάλης αλλά και η προπονητική ομάδα των τερματοφυλάκων που απαρτίζεται από τον Τυπάδη Στέργιο και την πρόσφατη ξεχωριστή παρουσία του Μπακόπουλου Ιωάννη».

Σε πόσα παιδιά από τις ακαδημίες στοχεύει ο Αστέρας να προαχθούν;

«Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε κάποιον αριθμό. Η ομάδα του Αστέρα δεν συνεργάζεται με καμία ΠΑΕ, αλλά κρατά άριστες σχέσεις με αρκετές από αυτές. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τις πρόσφατες προωθήσεις των αθλητών μας τα τελευταία χρόνια και θα αναφέρω κάποιους από αυτούς. Στον ΟΦΗ προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια ο Γαιτάνης ο Σταύρος από την ομάδα μας, ο Αποστολάκης Νίκος, ο Χατζηπαράσκος Μάρκος, ο Θεουδοσουλάκης Γιάννης, ο Βιγιαδάκης Γιώργος και ο Κοζανίδης ο Πάρης. Επίσης μαζί τους είχαν βρεθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά για δικούς τους λόγους επέστρεψαν, ο Βρεττός Ηλίας και ο Κλειδής Αποστόλης. Εκτός από τον ΟΦΗ έχουν προωθηθεί στον Ολυμπιακό πρόσφατα ο Χρήστος ο Γιαννούλης και στο εξωτερικό τις επόμενες μέρες θα δοκιμαστεί Αλιαι τον Αλέκο στην Άρσεναλ και πρόσφατα ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Αλαγία Αζιζ στην Χόφενχαιμ. Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και οι πρόσφατες μεταγραφικές κινήσεις και άλλων αθλητών μας σε άλλες ΠΑΕ που δεν έχουν αναφερθεί αυτή την στιγμή και που δεν μπορούν για ευνόητους λόγους να αναφερθούν ακόμα. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αντρικής ομάδας, σχεδόν το 80% το οποίο και κατέκτησε αήττητο το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΡ αποτελείται από αθλητές της ακαδημίας μας. Πάνω σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν κινούμαστε και με αυτή την φιλοσοφία θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε δράση τα επόμενα χρόνια».

Επειδή οι εποχές με τον covid-19 είναι περίεργες, τι μέτρα έχετε λάβει για να προστατευτούν τα παιδιά;

«Αρχικά να πω ότι η ομάδα έλαβε τα κατάλληλα μέτρα όσον αφορά στην απολύμανση, του χώρο του γηπέδου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλεύουμε σε κατάλληλες συνθήκες. Όμως δεν σταματά εκεί η προετοιμασία σε σχέση με την παροχή ασφαλείας στους αθλητές μας, καθώς για να μπορέσει ένα παιδί να συμμετέχει στις προπονήσεις των ακαδημιών μας, θα πρέπει να έχει μαζί του την ιατρική βεβαίωση, το ιατρικό ιστορικό και παράλληλα την δήλωση του γονέα όπως ακριβώς ορίζουν οι κανόνες της Γ.Γ.Α» .

Για ποιο λόγο ένα γονιός να στείλει το παιδί του στις ακαδημίες του Αστέρα;  

«Το γεγονός αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για έναν προπονητή και γενικότερα για έναν άνθρωπο που ασχολείται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Από κει και έπειτα ο λόγος για τον οποίο θα το κάνει είναι γιατί για εμάς προτεραιότητα  έχει  το να είναι το κάθε παιδάκι που έρχεται χαρούμενο, να μπορεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος και μέσα από αυτό να γίνουμε και εμείς. Επίσης να του δώσουμε την δυνατότητα εφόσον και το ίδιο επιθυμεί μαζί με τους γονείς του, να κυνηγήσει το όνειρο του μέσα από το ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να αφήνει σε δεύτερη προτεραιότητα τα μαθήματα του και να μπορέσει να αποτελέσει τον κατάλληλο συνδυασμό . Απόδειξη αυτού αποτελεί ότι κάθε χρόνο έχουμε αρκετά παιδιά στην ομάδα μας τα οποία πετυχαίνουν την εισαγωγή τους σε διάφορες σχολές πανεπιστημίων, είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ της χώρας , όπως επίσης και το γεγονός ότι όλοι οι προπονητές ή το μεγαλύτερο μέρος αυτών, είναι πτυχιούχοι τόσο στην φυσική αγωγή, όσο και σε άλλες σχολές».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ