ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου προτείνει η Super League - Αποφασίζει η κυβέρνηση

0

 Ο κύβος ερρίφθη! Το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι επιστρέφει στην... κανονικότητα καθώς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των ομάδων της Super League το μεσημέρι της Δευτέρας (18/5) ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου κατέθεσε πρόταση για σέντρα στα πλέι οφ και πλέι άουτ, το διήμερο 6-7 Ιουνίου. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί σήμερα. Στο πλευρό του, στάθηκε κι ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης που υποστήριξε: «Εχουμε πάρει αναλυτικές οδηγίες απ' τους καθ' ύλην αρμοδίους. Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε, στις 6-7 Ιουνίου».

Σε κάθε περίπτωση πάντως τον τελευταίο λόγο θα έχει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να δώσουν την τελική έγκριση. Εφόσον πάντως η κυβέρνηση ανάψει «πράσινο» για το restart, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ως τις 19 Ιουλίου.

Ηδη ένα σημαντικό βήμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έγινε με την άρση των περιορισμών στις προπονήσεις των ομάδων καθώς από τη Δευτέρα 18/5 επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις στη Super League.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είναι σε εξέλιξη, ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου συνέστησε να μην παρθούν βιαστικές αποφάσεις λέγοντας: «Πρέπει να μη βιαστούμε, μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί» είπε μεταξύ άλλων, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς ρώτησε «αν πρέπει να περιμένει η Λίγκα να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες και τελευταίο το ποδόσφαιρο που είναι και πιο ελεγχόμενο».

Ο Αριστείδης Πιαλόγλου της Ξάνθης επικαλέστηκε ένα έγγραφο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που τους ζητάει να υπογράψουν ότι θα τηρήσουν το πρωτόκολλο. Και επειδή αυτό δεν ζητήθηκε από την SL1 ζητάει να αποφασίσει η Λίγκα αν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για να υπογραφούν συμφωνητικά με υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές. Ο νόμος, όπως ισχυρίστηκε, προβλέπει φυλάκιση για όποιον μεταδώσει από αμέλεια στον ιό.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ