ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Basket League: Αποφασίζει ο Αυγενάκης αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

0

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκησε αρκετές ώρες, οι 14 ομάδες που συμμετέχουν στην Basket League συμφώνησαν να διακοπεί οριστικά η φετινή σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Basket League αποφάσισε από κοινού να εισηγηθεί στον Yφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό ήταν το πρώτο θέμα που έπεσε στο τραπέζι και βρήκε σύμφωνες τις ομάδες. Το δεύτερο και σημαντικό θέμα που καλείται να δώσει λύση ο κ. Αυγενάκης είναι αυτό της κατάταξης καθώς η διοργανώτρια αρχή θα ζητήσει στη νομοθετική ρύθμιση να περιλαμβάνει και άρθρο που θα δίνει το δικαίωμα στον ΕΣΑΚΕ να τροποποιήσει την προκήρυξη και σε άλλα θέματα όπως αυτό της κατάταξης.

Το θέμα των δεδουλευμένων και της βαθμολογίας σήκωσαν πολύ συζήτηση αλλά στο πρώτο αποτελεί συμφωνία μεταξύ των ομάδων και θα συζητηθεί κατ ιδίαν με τους παίκτες. Στη διάρκεια του συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα, δηλαδή στις 13 Μαρτίου.

Αναλυτική η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής: «Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών. Λαμβάνοντας υπ΄οψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού αφ’ ενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφ΄ ετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος. Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ