ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΔΟΕ σκέφτεται ν' αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

0

 

 

 

 

Όλα δείχνουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24/7 έως τις 9/8, θα αναβληθούν.

Οι ομοσπονδίες παγκοσμίως αρνούνται η μία μετά την άλλη να στείλουν τους αθλητές του στο Τόκιο καθώς φοβούνται για την υγεία τους λόγω κορονοϊού. Αυτές που μέχρι στιγμής δείχνουν ότι θα μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι η Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία και η Νορβηγία.

Μέχρι και ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, με επιστολή του στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε την αναβολή της διοργάνωσης του Τόκιο.

«Κανείς δεν θέλει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε την διοργάνωση με κάθε κόστος, πόσω μάλλον με κίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών. Πρέπει να ληφθεί γρήγορα μια απόφαση και πιστεύω πως το οφείλουμε στους αθλητές μας. Το να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 πλέον δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε κάτι που επιθυμούμε».

Η H ΔΟΕ σε ανακοίνωση της τόνισε ότι πάνω απ' όλα είναι η υγεία των αθλητών με τα σενάρια να λένε ότι θα μετατεθούν για το φθινόπωρο, ή θα γίνουν το 2021 ή το 2022.

Τον τελευταίο λόγο βέβαια τον έχει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αφού έχει επενδύσει 35 δισεκατομμύρια ευρώ για να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ