ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προετοιμάζονται για το μέλλον τα τμήματα υποδομών του ΡΕΘΥΜΝΟ BC

0

Στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» προετοιμάζονται καθημερινά οι παίκτες των τμημάτων υποδομών του Ρέθυμνο BC.

Οι προπονητές Σταύρος Μυκονιάτης, Κώστας Μπαλάφας, Πέτρος Πολοπετράκης, Δημήτρης Τσαρουχάς και ο γυμναστής του Ρέθυμνο Cretan Kings, Χρήστος Μαραυγάκης, φροντίζουν στην εξέλιξη των Ρεθυμνιώτικων παικτών. Έχουν χωριστεί σε 3 διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ (Παμπαίδες, Παίδες, Έφηβοι) με στόχο την ατομική τους βελτίωση μέσα από το παιχνίδι, με τις προπονήσεις να πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα.

Ο γυμναστής Χρήστος Μαραυγάκης μίλησε στο rethymnobc.gr για τη σκληρή δουλειά που πραγματοποιείται στον χώρο του γυμναστηρίου, αλλά και μέσα στο γήπεδο, τονίζοντας τη σημαντικότητα της, ώστε οι αυριανοί αθλητές να μπορούν να ανταποκριθούν στους ρυθμούς του σημερινού μπάσκετ. «Έχουμε χωρίσει τα τμήματά ηλιακά. Δηλαδή σε Παμπαίδες, Παίδες και Έφηβους και δουλεύουμε ξεχωριστά το κάθε τμήμα. Σίγουρα οι ανάγκες των Παμπαίδων είναι διαφορετικές από εκείνες των Εφήβων. Οι Έφηβοι δουλεύουν πιο έντονα γιατί κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα, ενώ στις μικρότερες ηλικίες τα παιδιά ξεκινούν από μηδενική βάση. Μαθαίνουν κάποιες βασικές ασκήσεις που θα τους βοηθήσουν να είναι πιο καλοί στο γήπεδο. Στον χώρο με τα βάρη τους κάνω κάποιες βασικές ασκήσεις που έχουν να κάνουν με τη στάση του σώματος, ισορροπίες και έξω δουλεύουμε κομμάτια footwork και ευκινησίας.

Αυτό που προσπαθούμε είναι πρώτα απ’ όλα να αγαπήσουν το γυμναστήριο και τη γυμναστική. Βλέπουμε ότι όσο το μπάσκετ… πηγαίνει στα αθλητικά προσόντα, την ταχύτητα και την αλτικότητα αν δε βάλεις κομμάτια από το γυμναστήριο δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον ρυθμό του σημερινού μπάσκετ. Οπότε εγώ μέσα από τη δική μου δουλειά προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι που γίνεται μέσα στο γυμναστήριο και μέσα στο γήπεδο, όσον αφορά στην ευκινησία και το footwork και να τους δώσω να καταλάβουν ότι μόνο με αυτή τη δουλειά σε συνδυασμό με το μπάσκετ μπορεί να πετύχουν πράγματα στο μέλλον και να ανταγωνιστούν παίκτες υψηλού επιπέδου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ