ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα διψά, η Κρήτη ερημοποιείται και η κυβέρνηση τι κάνει: Στέλνει πολεμοφόδια για να σκοτώνονται οι λαοί

0

Λεφτά υπάρχουν για να ενισχύουμε την παράνοια των πολεμικών μηχανών  αλλά για να διατεθούν χρήματα να αντιμετωπίσει  η Ελλάδα που πλήττεται από την ξηρασία και ένα παραπάνω η Κρήτη  λεφτά δεν υπάρχουν.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συζητά την αποστολή νέων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.
Σε ρόλο σφουγγοκωλάριων του ΝΑΤΟ οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να παραδώσουν στρατιωτικά μέσα – που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός για τη άμυνα της χώρας – στην κυβέρνηση Ζελένσκι και στα ναζιστικά Τάγματα του Αζοφ.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», πριν από λίγες ημέρες ουκρανική αντιπροσωπεία επανήλθε καταθέτοντας κάποια νέα αιτήματα, με τα οποία ουσιαστικά ζητεί στήριξη σε θέματα που αφορούν την αεροπορική επάρκεια του Κιέβου, την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας αλλά και τις χερσαίες δυνάμεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε συζητήσεις και εξετάζει τι όπλα θα στείλει στην κυβέρνηση Ζελένσκι.
 Η ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο, αποφασίζοντας να στείλει στην Ουκρανία έως και βλήματα με απαγορευμένο λευκό φώσφορο, καθιστώντας την ελληνική κυβέρνηση εν δυνάμει συνεργό στην τέλεση εγκλημάτων πολέμου.
Την ίδια ώρα, και ενώ το πλήρωμα της φρεγάτας «Υδρα» βρίσκεται στο «στόμα του λύκου», στον Κόλπο του Αντεν και στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «EURONAV Aspides», στις Βρυξέλλες δόθηκε συνέντευξη Τύπου για το θέμα από τον ύπατο εκπρόσωπο Ζ. Μπορέλ και τον επιχειρησιακό διοικητή της «Aspides», υποναύαρχο Β. Γρυπάρη, με το επιχειρησιακό στρατηγείο της αποστολής να είναι το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ/EU – OHQ), με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα.
Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν κατά της επίθεσης με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε τη νύχτα η Τεχεράνη. Το Ιράν πρόσθεσε ότι έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια του Ισραήλ.
«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την στρατιωτική ενέργεια της περασμένης νύχτας, αν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα κατά του Ιράν», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η οποιαδήποτε υποστήριξή της σε μία απάντηση αντιποίνων του Ισραήλ, θα έχει ως συνέπεια την στοχοθέτηση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από το Ιράν. Ο νοών νοειτω. για το τι μας έρχεται βλέπε Σούδα.
Από τον τον Μάιο  και μετά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος  να μην υπάρχει νερό ούτε για ύδρευση ούτε  για άρδευση σε  ολόκληρο το νησί της Κρήτης.
Θα έπρεπε να είχε γίνει  χθες  η διαχείριση των υδάτινων πόρων αν είχαμε σεβασθεί  τους επιστήμονες που έχουν προειδοποιήσει τώρα και πολλά χρόνια για την επερχόμενη  κλιματική αλλαγή  και ερημοποίηση του νησιού μας.
Θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί μικρά φράγματα στους ορεινούς όγκους, θα έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί τα νερά των ΔΕΥΑ μετά την βιολόγιση και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες, που έπρεπε να έχουν γίνει χθες.
Δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι τεράστια ζημιά θα γίνει στον πρωτογενή τομέα αλλά και εκεί που έχετε εναποθέσει όλες σας τις ελπίδες στον τουρισμό.
 Η κοινωνική αναστάτωση που θα προκληθεί  δεν θα είναι διαχειρίσιμη.
.Έστω  και αργά κηρύξτε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να αρχίσουν να δρομολογούνται  προγράμματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής  και σταματήστε να στέλνετε πολεμοφόδια για να σκοτώνονται οι λαοί.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ  ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ