ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνεχίζει το Real Estate η κυβέρνηση με τα εκτός σχεδίου! Πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους

0

Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική της να απαξιώνει την περιουσία των πολιτών για να κάνει η ίδια real estate εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και μεγάλων. Παρόλο που είχε υποσχεθεί λύση για την εκτός σχεδίου δόμηση αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές κατηγορώντας όλους εμάς, κι εμένα προσωπικά με ανακοίνωσή της, που τονίζαμε ότι δε θέλει λύση αλλά να κάνει business με τις περιουσίες των πολιτών, σήμερα ένα χρόνο μετά κρύφτηκε ξανά και κατέθεσε το πολυαναμενόμενο, από χιλιάδες ιδιοκτήτες, νομοσχέδιο χωρίς να περιλάβει ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση, όπως είχε δεσμευτεί.

Απαξιώνοντας τη γνώμη επιστημόνων και τονίζοντας τους λαϊκισμούς των δικών της πολιτικάντηδων υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και σήμερα συνεχίζει ακάθεκτη τη στρατηγική της.

Ως εδώ όμως.

Χρειάζεται άμεσα να νομοθετήσει η κυβέρνηση λύση για την εκτός σχεδίου δόμηση για τα άνω των 4 στρεμμάτων με πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο δίνοντας διέξοδο στο αδιέξοδο που η ίδια με πολιτική της απόφαση δημιούργησε, ενώ επιπλέον απαιτείται να δώσει παράταση και στο δικαίωμα δόμησης των κατά παρέκκλιση άρτιων οικοπέδων τουλάχιστον ως την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών σχεδίων που θα δώσουν μόνιμη δίκαιη και περιβαλλοντικά συνεπή λύση .

Αρκετές περιουσίες πολιτών έχουν ήδη απαξιωθεί και πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί σε μεγάλα συμφέροντα που τις συνενώνουν για να μπορούν να δομήσουν περισσότερα συνολικά τετραγωνικά από όσα θα δομούσαν τα μικρά γεωτεμάχια.

Η ασφάλεια δικαίου στη χώρα πρέπει να επιστρέψει και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη διακυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται καθημερινά στο ένα μετά το άλλο θέμα της επικαιρότητας.

Για την ιστορία και για την αξιοπιστία του καθενός:

Ντόρα Μπακογιάννη, ΝΔ 18-04-2023 “Έχουμε έτοιμη ρύθμιση. Θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές”

Θοδωρής Δουλουμπέκης, ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 18-04-2023“...η κυβέρνηση, με την άρνησή της να προστατέψει δικαιώματα δόμησης στην εκτός σχεδίου γη, ακόμη κι αν αυτή είναι άνω των 4 στρεμμάτων, συνεχίζει την πολιτική της «REAL ESTATE για τους δικούς της ανθρώπους κι όχι δίκαιη ανάπτυξη για τους καθημερινούς ανθρώπους..Η απόφαση της ΝΔ, να μην παρέμβει και να διασώσει τη συνέχεια του κράτους και την περιουσία των πολιτών...προκαλεί σταδιακή απαξίωση της ιδιοκτησίας συμπολιτών μας.”

ΝΟΔΕ Ρεθύμνου ως απάντηση 19-04-2023 “...η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε παρέμβαση μέσα από ειδική μεταβατική διάταξη για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου γήπεδα με εμβαδό πάνω από 4 στρέμματα, η οποία θα δίνει σαφή απάντηση στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε για την αξιοπιστία μας....”

Όντως όλοι κρινόμαστε!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ