ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Αδόλφος Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει απτόητος την γενοκτονία των παλαιστινίων

0

Που είναι τώρα όλοι αυτοί που έσπευσαν να δώσουν βοήθεια στον μακελάρη ενός λαού, δεν βλέπουν δεν ακούνε τίποτα. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν βλέπει δεν ακούει τίποτα που πρώτος και καλύτερος έσπευσε να υιοθετήσει το αφήγημα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα»:

 

Τις 143 μέρες συμπληρώνουν σήμερα οι δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών, χερσαίων επιθέσεων σε πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς, βάρβαρων επιχειρήσεων και αποκλεισμών σε όσα νοσοκομεία έχουν απομείνει.

Χθες Κυριακή, από τις ισραηλινές επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι και πολύ περισσότεροι τραυματίστηκαν. Συνολικά, από τις 7 Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί 29.782 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 70.043, ανακοίνωσε το υπουργείο της Γάζας, ενώ ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού χιλιάδες άμαχοι μένουν θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των βομβαρδισμών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την Ράφα, όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,4 εκατ. άμαχοι.

Μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση σε ένα σπίτι βόρεια της πόλης τα ξημερώματα της Δευτέρας, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα παιδί, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από τo χτύπημα.

Την ίδια ώρα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να διατάξει επίθεση στη Ράφα. Χθες, σε συνέντευξή του στο CBS, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι μόλις ο ισραηλινός στρατός ξεκινήσει την προγραμματισμένη επιχείρηση Ράφα, η «έντονη φάση» των μαχών θα απέχει εβδομάδες από την ολοκλήρωση.

Σήμερα, το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός παρουσίασε σχέδιο για την «εσπευσμένη απομάκρυνση» του άμαχου πληθυσμού από τις «ζώνες των εχθροπραξιών» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αδόλφος  Νετανιάχου καταστρέφει το ίδιο του το αφήγημα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα»: για παράδειγμα η επιμονή του να περάσει ψήφισμα που απορρίπτει προκαταβολικά κάθε συζήτηση για λύση των δύο κρατών και αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους και κυρίως το σχέδιο που παρουσίασε μόλις χθες στο υπουργικό συμβούλιο και προβλέπει ρητά την επ’ αόριστον στρατιωτική κατοχή της Γάζας, όχι απλώς καταρρίπτει τις μόνιμες περί του αντιθέτου ρητορικές «καραμέλες» των Αμερικανών και Ευρωπαίων σπονσόρων του, αλλά κυριολεκτικά γελοιοποιεί και εξευτελίζει τους Μπλίνκεν και Μπάιντεν!

Αμερικανός στρατιώτης αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον φωνάζοντας “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”

 «Δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία» στη Γάζα είπε ο Άαρον Μπούσνελ πριν περιλουστεί με βενζίνη και βάλει φωτιά.

Θα περίμενε κανείς  να αυτοπυρποληθούν  όλοι εκείνοι που έτρεξαν και υιοθέτησαν  το αφήγημα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα»: του Αδόλφου Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλαδή την γενοκτονία των Παλαιστινίων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ