ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κλείνουν τις εθνικές οδούς οι αγρότες και κατεβαίνουν στην Αθήνα

0

Μήπως έπεσαν τηλέφωνα από τα κομματικά γραφεία στους συνδικαλιστές και έχουν κουβιάσει σαν κότες. Μήπως περιμένουν χαζοχαρούμενα ότι έχουν  υπουργό Κρητικό και θα τους λύσει όλα τα προβλήματα και αυτοί θα κάθονται στο καναπέ, ντροπή  και που το ξεστομίζουν , γιατί το είπαν και αυτό, αίσχος να ζούμε ακόμα στην εποχή των μαυρογιαλούρων.

 Δεν γνωρίζουν οι συνδικαλιστές μας ότι σημερινή κυβέρνηση αλλά και στις  προηγούμενες οι εφοπλιστές μας αγοράζουν το πετρέλαιο 0,50 και οι αγρότες 1,70 και ότι οι αγρότες πληρώνουν φόρους  και οι εφοπλιστές τίποτα, δε το γνωρίζει ακόμα ο καημενούλης ο Αυγενάκης.

Δεν γνωρίζουν ότι  οι αγρότες που θέλουν να ρίξουν το κόστος παραγωγής τους ζητάνε απεγνωσμένα φωτοβολταικά αλλά δεν γίνετε τίποτα γιατί η σημερινή κυβέρνηση αλλά οι προηγούμενες έχουν δώσει όλη την ενέργεια στους ομίλους που την πουλάνε πανάκριβα στους αγρότες και τώρα τους κοροϊδεύουν με τα πολύχρωμα τιμολόγια.

Δεν γνωρίζουν  ότι ο υπουργός  Αυγενάκης έχει υπογράψει  η Ουκρανία να πουλά αδασμολόγητα τα προϊόντα της στην ΕΕ και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά αγοράζουμε  εξοπλισμούς και τις στέλνουμε στην Ουκρανία και στην Ερυθρά θάλασσα. Που να περισσέψουν λεφτά  για τον πρωτογενή τομέα. Τι περιμένετε μαυρογιαλούροι.

Ολιγόωρους αποκλεισμούς και κοινά αιτήματα προς την κυβέρνηση αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με το κλείσιμο των Εθνικών οδών σε πολλά σημεία από αύριο και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν σήμερα οι αγρότες, κατά την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας.

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων προβλέπει, όπου είναι δυνατόν, να κλείνουν συντονισμένα κάθε μέρα την ίδια ώρα σημεία της εθνικής οδού, για περίπου δύο ώρες. Το ίδιο και για τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο επαρχιακό δίκτυο, αλλά και αποκλεισμούς στα τελωνεία με τα τρακτέρ

Ήδη, οι αγρότες κατευθύνονται με τα αυτοκίνητά τους στην Εθνική οδό, στον κόμβο της Νίκαιας, προκειμένου να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο για λίγο, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι σε αυτή την κλιμάκωση είναι όλοι μαζί.

Τα κοινά αιτήματα που θα απευθύνουν στην κυβέρνηση είναι τα εξής: 

  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο  
  • 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα  
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές 
  • Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ αλλά να γίνει νέα διαπραγμάτευση 
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα 

Δούλος είναι αυτός που δεν κάνει τιποτα  και περιμένει ότι κάποιος άλλος  θα έλθει να τον ελευθερωσει..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ