ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει (Ζαν-Πωλ Σαρτρ)

0

Στο πιο πυκνοκατοικημένο γκέτο του πλανήτη έχουν εκτελεστεί εν ψυχρώ πάνω από 4.000 παιδιά! Και όποιος δεν τρομάζει με το φρικώδες νούμερο μάλλον έχει αρχίζει να αποκτά το πρόσωπο του τέρατος.

Αν  ζούσες σε μια περιοχή που συμβαίνουν αυτά εσύ τι θα έκανες;

Αν μάζευες  τα διαμελισμένα κομμάτια του παιδιού σου του πατέρα σου της μάνα σου των δικών σου εσύ τι θα έκανες;

Αν εξοντώσουν την Χαμας όσοι  επιζήσουν από  αυτές τις σφαγές θα  δημιουργήσουν τέτοια οργάνωση που η χαμας θα μοιάζει αγία.

Όσοι επιζήσουν θα απαιτήσουν εξηγήσεις  για την στάση του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού, και ότι του έλθει να μην το βαρεθεί.

-Πάνω από 100.000 νεκροί Παλαιστίνιοι λόγω της ισραηλινής κατοχής από τη δολοφονική μηχανή του κράτους – τρομοκράτη από το 1948

-Μόνο από το 2008 και μετά, έχουν καταγραφεί 150.000 νεκροί και τραυματίες Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 33.000 παιδιά.

-Κατάληψη των 3/4 των παλαιστινιακών εδαφών τα τελευταία 70 χρόνια που από 26,323 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν περιοριστεί στα 6.020 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπου στοιβάζονται 5,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι με τα 2,1 εκατομμύρια να ζουν φυλακισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας σε μία έκταση 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

-Πάνω από 5,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και ξεριζωμένοι από τον τόπο τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.

-Κατάληψη 774 πόλεων και χωριών της Παλαιστίνης από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

– Από τις αρχές του έτους και μόνο μέχρι τον Απρίλιο του 2023, 4.900 φυλακισμένοι στα μπουντρούμια των κατοχικών δυνάμεων.

-Πάνω από 700 χιλιόμετρα το μήκος του φράχτη που κατά 85% διασχίζει και διχοτομεί το παλαιστινιακό έδαφος.

-Πλήρης αποκλεισμός 100.000 Παλαιστινίων από τρεχούμενο νερό και περιορισμοί για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους σε νερό και ρεύμα.

-Αρπαγή των εδαφών των Παλαιστινίων από περισσότερους από 600.000 έποικους.

-Πάνω 4,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι αντιμέτωποι με το απαρχάιντ των περιορισμών μετακίνησης.

-Αποκλεισμός της Παλαιστίνης από αέρα, στεριά & θάλασσα τα τελευταια 17 χρόνια.

   Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ ξεκληρίζει, εξοντώνει, δολοφονεί, κι αυτοί, οι μεγάλες Δυνάμεις, οι διεθνείς οργανισμοί του «νεοταξίτικου» γκανγκστερισμού, η «παλιά» και η «νέα» Ευρώπη, ο παλιός και ο «Νέος Κόσμος» της ιμπεριαλιστικής παλιανθρωπιάς, παίζουν με τις λέξεις. Οι σφαγείς του κράτους του Ισραήλ, μαζί με εκείνους που κάνουν πλάτες στους σφαγείς, είναι «απλώς» ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

   Δεσπόζουσα θέση στην ομάδα διεθνούς προστασίας που απολαμβάνει το Ισραήλ κατέχουν οι εκάστοτε εκπρόσωποι της «ηγέτιδας δύναμης» του «ελεύθερου κόσμου».

   Είναι αυτοί – οι των ΗΠΑ – που έχουν εμποδίσει στον ΟΗΕ πάνω από 50 φορές ακόμα και την έκδοση τυπικών ψηφισμάτων συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το δράμα της Παλαιστίνης. Το έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ είναι τέτοιο, η θηριωδία είναι τέτοια, που προς στιγμήν ακόμα και τα συναισθήματα της οργής και του μίσους παραμερίζονται. Στη θέση τους γεννιέται ένα αίσθημα απορίας: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια βαρβαρότητα. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ανθρωποειδή, που κουβαλάνε τέτοια κτηνωδία.

Λογικά δεν θα έπρεπε να απορούμε γιατί αυτή είναι η ιδεολογία η πολιτική η πρακτική ,του  φασισμού – ιμπεριαλισμού.,

Είναι απίστευτη  η άθλια προπαγάνδα και οι κατασκευασμένες ειδήσεις από το Ισραήλ και τους συμμάχους του, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη σφαγή των Παλαιστινίων και τις φρικαλεότητες του ισραηλινού στρατού δημιουργώντας το σενάριο με τον τίτλο: “Καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Με την προπαγάνδα τους ευθυγραμμίζεται η πλειοψηφία των ΜΜΕ και στη χώρα μας, ιδιωτικών και κρατικών, πρώτη απ’ όλους η κρατική – κυβερνητική ΕΡΤ, για να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες του πολέμου και να δικαιολογήσουν την επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή:

-Αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν σοβαρές ιστορικές πλευρές του Παλαιστινιακού ζητήματος, τα διαχρονικά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ, τους χιλιάδες δολοφονημένους και φυλακισμένους Παλαιστίνιους, τους εκατοντάδες εποικισμούς, τον διαχρονικό αποκλεισμό της Γάζας, που είναι στην πραγματικότητα μια ανοιχτή φυλακή., Όσοι δεν βάζουν στο ζύγι τα αθώα θύματα της μιας με της άλλης πλευράς, έχουν μια οδό: Για να μπει τέλος στις εκατόμβες, για να μην θρηνούν οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της Μέσης Ανατολής, συστράτευση στον αγώνα να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τις δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, με εγγυήσεις ασφάλειας από όλους και για όλες τις πλευρές.

Σε τοπική εφημερίδα δημοσιογράφος διαμαρτύρεται γιατί στην Αθήνα έγινε διαδήλωση του KKE ενάντια στην σφαγή στην Παλαιστίνη και δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί  η αλλαγή φρουράς των τσολιάδων, τι να πεις, για να μην χρησιμοποιήσω  βαριά  κοσμικά επίθετα θα παραθέσω τα λόγια του Μ. Χατζιδάκις: «Όταν συνηθίζεις το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει πως έχεις αρχίσει να του μοιάζεις»

“Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.”

 Μπέρτολτ Μπρεχτ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ