ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας περίεργος θάνατος

0

Τον άνθρωπο αυτόν τον παρακολουθήσαμε κάποια στιγμή να έχει δικό του κανάλι και να στήνει μια ολόκληρη επιχείρηση για τη υγεία με προϊόντα σε μαγαζιά στην Πανεπιστημίου, κοντά στην Ομόνοια απέναντι από το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Έπεσε σαν από τον ουρανό και σε καιρούς που δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε το πώς και το γιατί, ο κ. αυτός, ο Παπανικόλας έγινε και ιδιοκτήτης ενός μικρού καναλιού.

Τώρα, για να λέμε αλήθειες προσωπικά ποτέ δεν μας συνάρπασε η διαδρομή αυτού του ανθρώπου, αλλά το κρατήσαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Και να, που ήρθε η ώρα να το ξαναδούμε το θέμα, λίγο πιο καθαρά και πιο ψύχραιμα. Κι αυτό γιατί, σε θρίλερ με δικαστικές προεκτάσεις, εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 5/5/2023.

Μάθαμε λοιπόν για τον θάνατο του μετόχου του καναλιού «Kontra» και ιδρυτή του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδος» και διαπιστώσαμε με βάση και σχετικά δημοσιεύματα πως η όλη υπόθεση καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς, αν και η κηδεία του είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 8 Μαΐου, με εντολή εισαγγελέα όλα «πάγωσαν», προκειμένου να πραγματοποιηθεί στη σορό η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής, καθώς και όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Και γιατί όλα αυτά; Επειδή για τον θάνατο Παπανικόλα υπέβαλε μήνυση ο έμπιστος συνεργάτης του, Σπύρος Λαμπίρης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του εκλιπόντος δεν προέκυψε από κανένα γνωστό αίτιο και ότι ήταν καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Παπανικόλας ζούσε σε θεραπευτήριο του Ωρωπού, το οποίο του ανήκε, ωστόσο, λίγες ώρες πριν πεθάνει, μεταφέρθηκε αιφνιδίως από τους οικείους του σε άγνωστη τοποθεσία (πιθανότατα σε ιδιωτική κλινική). Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του εκλιπόντος υποστηρίζουν ότι υφίσταται προσωρινή διαταγή από δικαστήριο, που είχε ορίσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο να λαμβάνει τις αποφάσεις για τη ζωή του Παπανικόλα.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας; Ήταν εκείνος που, όπως είχε πει, αγόρασε το πρώτο του κοστούμι επειδή κάποτε βρήκε στο δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα, κατάφερε να σπουδάσει, να γίνει επιχειρηματίας και καναλάρχης με δική του εκπομπή και να ιδρύσει κόμμα, με τον ύμνο του παραμονές των εκλογών του 2015 να γίνεται viral μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Τα βίντεο με τον ίδιο να χορεύει και να διασκεδάζει με φίλους, τα αποσπάσματα από τηλεοπτικές του εκπομπές, οι αναλύσεις που έκανε παραμονές των εκλογών και τα στιγμιότυπα από τα πλατό που εμφανιζόταν άλλοτε μόνος και άλλοτε με καλεσμένους που επέλεγε, του εξασφάλιζαν ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Μοιάζει με παραμύθι όλο αυτό; Ναι, μοιάζει! Και φυσικά δεν ξέρεις τι και πόσο, όλα αυτά που ακούς και διαβάζεις αυτές τις μέρες, είναι αλήθεια ή ψέματα...

Για τις συνθήκες του θανάτου, οι κοντινοί του άνθρωποι δηλώνουν ότι «δεν τις γνωρίζουμε, αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του, απεβίωσε». Αναφέρθηκε ακόμη σε πρόσωπο που φρόντιζε τον Παπανικόλα, το οποίο, δύο μέρες πριν τον θάνατό του, είπε ότι «όταν πεθάνει, δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία - νεκροτομή. Και μια βεβαίωση αρκεί».

Σε ό,τι αφορά το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού που κατείχε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, είχε γίνει προσπάθεια από άτομο του κύκλου του να του πάρει τις μετοχές. Όπως αναφέρθηκε, «εις γνώσεως της διευθύνσεως του Kontra και του ΕΣΡ έγινε προσπάθεια από συγγενικό του πρόσωπο να του πάρει τις μετοχές, πριν από ενάμιση χρόνο, όταν όμως ο Παπανικόλας αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν άλλο από αυτό που είχε υπογράψει και ξεγελάστηκε, αμέσως προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες και υπέβαλε μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης.

Η προσωρινή διαταγή, που όριζε συμπαραστάτη τον αδελφό του, ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις που προσκομιστήκαν στο δικαστήριο, αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Παπανικόλα. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την όλη κατάσταση ή να πει ότι θέλει ή δεν θέλει. Μια περίπλοκη υπόθεση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ