ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Να σταματήσουν οι έρευνες την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο διάβολος

0

«Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού! Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας .Αυτά ξεστόμισε ο Αμβρόσιος.

«Να σας πω όμως κάτι, είσαι ο Υπουργός Μεταφορών μπορείς να πας στην Βουλή και να πεις ότι ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα; Άμα το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος μετά. Είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότι αν εγώ ως Υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αύριο δεν θα λειτουργούν τα τρένα στην Ελλάδα»…

Αυτό ξεστόμισε ο υπουργός Αναπτύξεως και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης. Ετσι αξιολογούν την ανθρώπινη ζωή. Ετσι αξιολογούν την ζωή του εργαζόμενου λαού, των φοιτητών, της νεολαίας… Με το κόστος… Με την απώλεια εσόδων που θα είχε η Hellenic Train από τα εισιτήρια. Αποφάσισαν λοιπόν να λένε ότι τα τρένα στην Ελλάδα είναι ασφαλή, για να γεμίζουν με επιβάτες. Ενα από τα τρένα στα Τέμπη έγινε …«φέρετρο» πάνω στις ράγες αλλά για τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν «σωστό»(!!!) που δεν ενημέρωσαν το λαό για τους κινδύνους.

Γνώριζαν λοιπόν! Ηξεραν! Αλλά δεν έπαιρναν μέτρα. Εφταναν στο σημείο διά στόματος του υπουργού Μεταφορών από την Βουλή να δίνουν κάλπικες «διαβεβαιώσεις» για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών… Λες και απευθυνόταν σε «σακιά» και όχι  σε ανθρώπους… 

Ένας ολόκληρος λαός αντιλαμβάνεται, νιώθει και δηλώνει, με κάθε τρόπο, ότι

στα Τέμπη έγινε ένα σιδηροδρομικό ΕΓΚΛΗΜΑ (όχι ατύχημα) και ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.

Κοιτάξτε τώρα πως τα νεα παιδιά βλέπουν τα πράγματα σε αντίθεση  με τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους, βουλευτές , πρωθυπουργούς, ιεράρχες, που ετσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα όπως λέει ο ποιητής.

{Δε σιωπήσαμε. Δε θα σωπάσουμε. Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί. Δε θα σας περάσει. Σε κανέναν σας. Στις κυβερνήσεις, την τωρινή και τις προηγούμενες, στη εταιρία, στο κράτος και τα Υπουργεία σας.

Στο σύστημα του κέρδους τύχη αν σωθείς, αξία στις ζωές μας να δώσουμε εμείς

Γιατί φτάνει, ως εδώ. Δεν επιτρέπουμε πια σε κανέναν σας να παίζει με την ασφάλεια μας, των οικογενειών μας. Δε δεχόμαστε να κλάψουμε και άλλα θύματα,

επειδή οι ένοχοι βλέπουν ακόμα και σήμερα και τη ζωή μας ως κόστος, Στα σχολεία μας, στις μετακινήσεις μας, παντού.}

«Όλοι φταίμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όλοι; Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη; Μήπως φταίνε και τα θύματα;μάλον βολεύει απόλυτα η γραμμή Αμβροσίου. Γιατί μόνο αυτό δεν μας έχετε πει ακόμα, όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε ακούσει. Αρχικά, μιλήσατε για «τραγικό ανθρώπινο λάθος» του σταθμάρχη, βγάζοντας από τα συρτάρια σας για μία ακόμη φορά το χαρτί της ατομικής ευθύνης όπως έχετε κάνει τόσες φορές από την αρχή της διακυβέρνησή σας. Αντί να παραδεχθείτε τα «ανθρώπινα λάθη» της δικής σας κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια που αδιαφορούσε για τα αιτήματα και τις καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, συμβάλλοντας στην υποστελέχωση, στην απαξίωση και στο ξεπούλημα του ΟΣΕ, ψάχνατε τρόπο να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας και να μειώσετε το πολιτικό κόστος, ειδικά ενόψει των ερχόμενων εκλογών.

Έχουν βαλθεί όλοι τους  οι σφουγγοκωλάριοι του σάπιου συστήματος της ρεμούλας     ή να μας τρελάνουν ή να μας σύρουν πίσω στο μεσαίωνα.Έχουν βαλθεί σαν γνήσιοι απόγονοι του γκεμπελισμού, [ πες πες  ψέματα στο τέλος κάτι θα μείνει], γράφουν στις εφημερίδες, περιφέρονται  στα ραδιόφωνα συκοφαντώντας ,διαστρεβλώνοντας κάθε ανυπακοή  ενάντια στην βαρβαρότητα και την σαπίλα αυτού του συστήματος.

Έχουμε και μεις τα καμάρια μας στον τοπικό τύπο, και ραδιόφωνα, που συνωθούνται σε εκείνο τον αστραφτερό βόθρο των μπιστικών της εξουσίας είτε πλασάρουν “σωτήρια” Μνημόνια, είτε επιτίθενται σε αγωνιζόμενους εργάτες, είτε σε γιατρούς, είτε σε καθηγητές φοιτητές και τώρα βέβαια στους εξεγερμένους νεολαίους   άξιος ο μισθός τους. Λοιδορούν τους νεολαίους που αγωνίζονταιαπαιτώντας να μην ξεχαστεί τίποτα από το έγκλημα στα Τέμπη, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους, με βάση και την έως και σήμερα ασκούμενη πολιτική τους. Επισημάνθηκαν οι ευθύνες των έως και σήμερα Κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. για την απελευθέρωση και των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών στη βάση και των μέτρων της ΕΕ, που οδήγησε στα τραγικά αποτελέσματα με την ακολουθούμενη πολιτική “κόστους – οφέλους”

  Αξίζει να θυμηθούμε πως τους είχε χαρακτηρίσει Ο Βάρναληςι:

“Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,

της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,

και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,

του βούρκου λιβανίζετε την μπόχαα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ