ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τεχνητή πολιτική ένταση

0

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτούν οι αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς σήμερα, Τετάρτη 25/1/2023 αναμένεται στη Βουλή η αποκάλυψη των στοιχείων του φακέλου που παρέδωσε ο κ. Ράμμος στον Αλέξη Τσίπρα.

Και η είδηση συνέχιζε έτσι: Χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε χθες στα γραφεία της ΑΔΑΕ τον Χρήστο Ράμμο, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με τη πορεία των ερευνών στο θέμα των υποκλοπών, κατόπιν του νόμιμου αιτήματος που είχε υποβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος της συνάντησης και κρατώντας τον φάκελο στον οποίο περιέχονταν τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ από τους παρόχους τηλεφωνίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά θα νικήσει το σκοτάδι».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε με τη σειρά του για τα στοιχεία της ΑΔΑΕ.

“Δυστυχώς οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων βουλευτών υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ε.Δ.

Σε μια χώρα, κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών, ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάθετες ευθύνες. Να πράξει ότι οποιοσδήποτε πρωθυπουργός σε κράτος δικαίου: Να παραιτηθεί“, ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου, που με μία δήλωση -δείγμα πανικού επιδόθηκε σε μια ακόμα παραληρηματική ανακοίνωση γεμάτη αμηχανία, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε πρόταση μομφής.

Αυτά από την επικαιρότητα, έτσι όπως καταγράφεται στην καθημερινότητα, αυτές της μέρες. Να δούμε τώρα λίγο την αλήθεια και την πραγματικότητα, χωρίς να υποβαθμίζουμε συνειδητά αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση;

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε πρόταση δυσπιστίας κι αυτό σημαίνει ότι τις προσεχείς μέρες θα «απολαύσουμε» άλλο ένα τριήμερο πολιτικής αντιπαράθεσης με πυροτεχνήματα που θα αναπαράγουν τα φιλικά ΜΜΕ, αλλά όχι επί της ουσίας. Το ζήτημα που τίθεται είναι, οι πολίτες μπορούν να εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που πολιτεύεται μ’ αυτόν τον τρόπο και όχι με υπευθυνότητα και σύνεση, πάνω στα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους;

Δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε άλλο αυτή την άγονη αντιπαράθεση, που εντέλει έχει σχέση μόνο με τον θώκο της εξουσίας. Αυτό που εμείς θα θέλαμε, θα ήταν να δούμε κάποιον να θέλει και να προσπαθεί να παρέμβει για τη ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την καθημερινότητα.

Όλα δείχνουν ότι έχουμε μπει σε μια έντονη προεκλογική περίοδο. Και το μόνο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα είναι η… ημερομηνία των εκλογών. Αν και τα σενάρια σε ότι αφορά αυτό το ζήτημα, δίνουν και παίρνουν.

Λες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, λύνονται με τις εκλογές. Αν και πολλοί το πιστεύουν αυτό, η ζωή έχει δείξει ότι δε συμβαίνει έτσι στην πραγματικότητα. Κοιτάζοντας λίγο πίσω, στο παρελθόν, θα το αντιληφθείτε αυτό με σαφήνεια…

Το βέβαιο είναι ότι οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από το πολιτικό σύστημα και έχουν γυρίσει την πλάτη τους στους πολιτικούς. Κι αυτό, μάλλον είναι κάτι που τους αξίζει. Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε σωτηρία. Κάπου που να υπάρχει σταθερότητα, πραγματική δικαιοσύνη, διαχρονικότητα και συνέχεια στον ικανό ηγέτη. Και υπάρχει, αρκεί αν τον ψάξουμε με σοβαρότητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ