ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρωσία-Τουρκία συμμαχία

0

Προ πολλού καιρού (14.3.2022) είχα γράψει άρθρο με τίτλο: «Οι ομοιότητες των δικτατόρων Πούτιν και Ερντογάν». Πρόσφατα το γαλλικό περιοδικό «LePoint» τους ονόμασε διαβολικούς και πως μιλούν την ίδια γλώσσα.O Ρώσος δικτάτορας καλωσορίζει τον Τούρκο δικτάτορα και οι δυο ηγεμονεύουν και ευελπιστούν να συνεχίσουν τη βασιλεία τους για πολλά ακόμη χρόνια. Είχα γράψει τότε: «Δεν είμαι ψυχίατρος και επομένως δεν μπορώ να γνωρίζω εάν οι δικτάτορες είναι παρανοϊκοί ή όχι, πάντως οι ομοιότητες των 2 δικτατόρων είναι ταυτόσημες.

1. Αμφότεροι κυβερνούν επί 20 χρόνια με κατ’ επίφαση εκλογές. Αμφότεροι μισούν και φυλακίζουν τους δημοσιογράφους και ουδέποτε δίνουν συνέντευξη γιατί δεν θέλουν κανέναν έλεγχο.

2. Οι διαδηλώσεις στη Ρωσία καταπνίγονται με 14.800 συλλήψεις που μεταφέρονται σηκωτοί στις κλούβες. Ο Ναβάλνι είναι στη φυλακή και πολλοί δημοσιογράφοι στο χώμα

Ο Ερντογάν φυλακίζει τον ακτιβιστή δημοσιογράφο Καβαλά παρά τις αντιδράσεις πρεσβειών. Και οι δύο αψηφούν την διπλωματία, τον συμβιβασμό, τα σύνορα, την ειρήνη, τη διεθνή νομιμότητα.

3. Εξοπλισμοί. Προτιμούν και οι 2 να λιμοκτονεί ο λαός ώστε να έχουν πυρηνικά εργοστάσια. Ο μεν πρώτος με  5.977 πυρηνικές κεφαλές, ο δε δεύτερος  κατασκευάζει  στο Ακούγιου πυρηνική περιβαντολλογική βόμβα στην πόρτα μας.

4. Διατυπώνουν απειλές στην κυριαρχία άλλων χωρών. Με δηλώσεις αναθεωρητισμού του παρελθόντος αιώνος. Ο πρώτος απειλεί Σουηδία και Φινλανδία σε περίπτωση που ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Ο δεύτερος απειλεί ότι θα μας ρίξει στη θάλασσα. Για τα νησιά μας αμφισβητεί την κυριαρχία σε περίπτωση μη αποστρατικοποίησης. Σχιζοφρενείς και παρανοϊκοί ηγέτες με εισβολές και προσαρτήσεις ανατρέπουν το εδαφικό status quo εις βάρος των Δ.Σ. και του Διεθνούς Δικαίου.

5. Υπερπτήσεις. Οι Τούρκοι παραβιάζουν κατάφωρα την Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία απαγορεύει τις υπερπτήσεις των αεροπλάνων πάνω από τα νησιά και θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία κατέρριψε το 2015 το ρωσικό αεροσκάφος Sukhoi, μόλις για 1΄παραβίασης του εναερίου χώρου της. Ας φανταστούμε τι θα γινόταν εάν εφαρμόζαμε την ίδια τακτική των καταρρίψεων μετά από τις τουρκικές παραβιάσεις.

6. Αναθεωρητικές δηλώσεις. Ο πρώτος νοσταλγεί την Τσαρική αυτοκρατορία, επιστρατεύοντας ως πρόσχημα - φαντασίωση «το λάθος του Λένιν». Μέτα την βίαιη προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, εισβάλλει στην Ουκρανία πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει ουκρανικό έθνος. Το πελώριο ερώτημα είναι μήπως η Ουκρανία είναι μόνο η αρχή. Οι εισβολές είναι κάτι σαν εθνικό άθλημα/ σπορ. Εάν η κοινή γνώμη της Ρωσίας επαναστατήσει θα σταματήσει ο πόλεμος και θα ανατραπεί ο Πούτιν. Ο δεύτερος με κυνικό αναθεωρητισμό προσκολλάται στον Οθωμανικό αναθεωρητισμό της «Γαλάζιας Πατρίδας» και έχει επιθετική ρητορική κάθε δεύτερη μέρα, προετοιμάζοντας το έδαφος για επίθεση,  ζητώντας με θράσος την αποστρατικοποίηση των νησιών .

7. Παλάτια και ολιγάρχες: Και οι 2 έχουν παλάτια. 7 ζάπλουτοι Ρώσοι ολιγάρχες / μεγιστάνες έχουν αστρονομικό πλούτο. Αντίστοιχα στην Τουρκία έχουμε τους «γαμπρούς» του Ερντογάν με παλάτια στο Βόσπορο αμύθητης αξίας. Το δίδαγμα από την παράνοια της εισβολής στην Ουκρανία είναι πως όποιος προβαίνει σε αναθεωρητικές δηλώσεις θα πατάσσεται αμείλικτα από την πρώτη μέρα με σκληρές κυρώσεις. Είναι αυτονόητο πως λόγω των αναθεωρητικών βλέψεων αμφότεροι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες και συνεπώς επιβάλλεται να σχηματιστεί δικογραφία για παραπομπή τους στο Δικαστήριο της Χάγης.

Το νόημα της ζωής είναι η ελευθερία και η αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες ήσαν πάντα κατά του κατακτητή Οθωμανού κλπ και υπέρ του αμυνομένου. Άλλωστε, ο εθνικός ύμνος είναι για την Ελευθερία! Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, (Καβάφης)».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ