ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παιδοβιαστές ανάμεσα μας

0

Συνέβη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, αλλά θα μπορούσε να είχε συμβεί παντού και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε, καθώς ασχολούμαστε σήμερα μαζί του. Άνθρωποι από την κοινωνία που ζούμε, συνήθως υπεράνω υποψίας με πλούσια κοινωνική δράση και φωτογραφημένοι παντού, για χάρη των κοινωνικών δικτύων με όλους όσους είχαν ισχύ και εξουσία, ξαφνικά βρίσκονται στην επικαιρότητα με αρνητικό τρόπο.

Και μένουμε με το στόμα «ανοιχτό» από τις αποκαλύψεις… Πραγματικά, δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων για τη δράση του 53χρονου, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίαζε και εξέδιδε κορίτσι ηλικίας 12 ετών, στα Σεπόλια.

Όπως εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, το σοκ δεν αφορά μόνο στις φρικιαστικές πράξεις του 53χρονου, αλλά και στο γεγονός ότι τουλάχιστον 10 ή και περισσότεροι «άντρες» φέρονται να βίασαν το παιδί με εκείνον «μεσολαβητή».

Αλλά πώς το έκανε αυτό; Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ο 53χρονος διατηρούσε ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο, με στόχο να «αλιεύει» πελάτες. Ο συλληφθείς φέρεται να αναρτούσε στο συγκεκριμένο προφίλ φωτογραφίες του 12χρονου κοριτσιού, προκειμένου να τον προσεγγίσουν «ενδιαφερόμενοι» παιδεραστές.

Κάποιοι, βλέποντας τις φωτογραφίες της ανήλικης στο ψεύτικο αυτό προφίλ, έστειλαν διαδικτυακά μηνύματα που έγραφαν «είσαι πολύ μικρή, πρόσεχε». Οι άντρες αυτοί νόμιζαν ότι απευθύνονταν στην 12χρονη, ωστόσο, τα μηνύματά τους διαβάζονταν από τον 53χρονο.

Το φρικτό όμως είναι ότι υπήρχαν άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο για να συναντηθούν με την ανήλικη.

Ο 53χρονος φέρεται να ζητούσε ως αμοιβή, από τον κάθε πελάτη, από 50 έως 100 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων προσπάθησαν να «χαρτογραφήσουν» τα σημεία, όπου το κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού. Το ένα είναι το κατάστημα του 53χρονου, το άλλο ένας χώρος, ίσως οίκος ανοχής, που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί και το τρίτο αυτοκίνητα. Αυτό που θυμάται το κορίτσι είναι ότι -με τη μεσολάβηση του συλληφθέντα- τη μετέφεραν σε δωμάτια και αυτοκίνητα, όπου τη βίαζαν. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε το παιδί είχε πάρει χρήματα από αυτούς τους άντρες. Τα χρήματα παραδίδονταν στον 53χρονο.

Φυσικά ο συλληφθείς αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες. Παραμένει κρατούμενος και την Τετάρτη που μας πέρασε οδηγήθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί. Και η αναπόφευκτη συνέχεια ήταν η προφυλάκηση. Από όσα γνωρίζουμε, οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τέσσερις «πελάτες» του 53χρονου, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση. Ο 42χρονος φέρεται να βίασε την 12χρονη περισσότερες από μία φορές.

Ποιοι όμως είναι οι υπόλοιποι «πελάτες»; Είναι κι αυτοί «ευυπόληπτοι και υπεράνω υποψίας»; Ενδεχομένως. Η έρευνα που γίνεται θα το δείξει. Ωστόσο η αίσθηση τη βρωμιάς γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τη μητέρα της 12χρονης. Ήξερε; Είχε συμμετοχή σε όλο αυτό; Ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Σε λίγο θα ξέρουμε. Έτσι κι αλλιώς οι απολογίες γίνονται φύλλο και φτερό και σε κάποια εφημερίδα θα της διαβάσουμε. Λίγο πριν κλείσουμε αυτό το κομμάτι ανακοινώθηκε και η σύλληψη του πατέρα για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση του 53χρονου είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, όταν θώπευε το παιδί σε διάφορα σημεία του σώματός του, μέσα στην επιχείρηση που διατηρεί στον Κολωνό, ενώ από το καλοκαίρι και μετά ο δράστης φέρεται να βίαζε την ανήλικη με την απειλή όπλου. Στη συνέχεια, άρχισε να εκδίδει το παιδί σε άλλους άντρες.

Η πονηρία στην ανθρώπινη κοινωνία προχωράει από το κακό στο χειρότερο. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, οι συνθήκες που προειπώθηκαν στα εδάφια 2 Τιμόθεο 3:1-5 είναι ολοφάνερες. Αν μη τι άλλο, αυξάνονται και αυτές σταθερά σε έκταση, διάρκεια και συχνότητα. Μια ακόμα απόδειξη είναι και το σημερινό θέμα… Ναι, είναι δύσκολοι οι καιροί που βιώνουμε. Πολύ δύσκολοι!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ