ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Ερντογάν νεκροθάφτης των προσφύγων

0

Σχετική επιστολή μου είχε δημοσιευτεί στις 3-10-2017. Δυστυχώς παραμένει επίκαιρη και σήμερα. «Επειδή την τελευταία διετία οργιάζουν οι Τούρκοι διακινητές, έχει συντελεστεί τεράστια γενοκτονία Σύρων προσφύγων από τους Τούρκους. Υπολογίζεται πως στα νερά του Αιγαίου έχουν χαθεί 3.000 άτομα και 500 παιδιά».

Ο Υπ. Μετανάστευσης πρέπει να προβεί κατεπειγόντως στις κάτωθι ενέργειες:  

1) να αποστείλει το φωτογραφικό υλικό/βίντεο που έχει συγκεντρώσει το ΥΕΝ: Υπηρεσία Ολοκλήρωσης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ) στους Τούρκους Υπουργούς Ακάρ, Τσαβούσογλου και Σοϊλού που αποδεικνύει ότι το Λ.Σ έχει διασώσει τα τελευταία 6 χρόνια 120.000 πρόσφυγες. Το εν λόγω υλικό πρέπει να το αποστείλει στους 21 ευρωβουλευτές ώστε να προβληθεί στην Ευρωβουλή καθώς και στον ΟΗΕ.

2)να γνωστοποιήσει στους ανωτέρω υπουργούς ότι  οι ποινές από τα ελληνικά δικαστήρια είναι ισόβια δεδομένου ότι τα αδικήματα της έκθεσης και της διατάραξης της υδάτινης συγκοινωνίας είναι σε βαθμό κακουργήματος (αρ 290, 291 ΠΚ).

3) να στηλιτεύσει την τακτική των Τούρκων δικαστών αφού δεν υπάρχει ούτε μία ποινική καταδίκη για τους διακινητές/δουλέμπορους. Υπάρχει τέτοια παχυδερμία ώστε τους επιβιβάζουν σε σάπια σκάφη εν γνώσει τους ότι θα βυθισθούν μόλις ανοιχτούν στη θάλασσα. Επίσης, αδιαφορούν ακόμη και στη θέα άψυχων σωμάτων ανηλίκων παιδιών στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Αγοράζουν πλαστικές βάρκες- πλωτά φέρετρα  που αντέχουν μόλις για ένα ταξίδι. Μάλιστα, οι διακινητές είναι τόσο κυνικοί ώστε εάν κάποιος επιχειρήσει να επιβιβαστεί χωρίς να έχει πληρώσει πυροβολείται.  Ο Ερντογάν τους καλύπτει για να εισρεύσουν στη χώρα του δις από τους ταλαίπωρους πρόσφυγες. Ο ίδιος οργανώνει δωρεάν πτήσεις από την Αφρική για να αυξήσει τα έσοδα των διακινητών. Ο δικτάτορας όχι μόνο δεν σέβεται καμία συμφωνία με την Ε.Ε. αλλά συνεχίζει να τους ενθαρρύνει.

4) Δυστυχώς, η Frontex βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο και δεν επιτηρεί τα τουρκικά παράλια ώστε να αποτρέπει τον απόπλου των σάπιων φουσκωτών. Το τραγικό είναι ότι η Ε.Ε δεν ενέκρινε προ ημερών την χρηματοδότηση της Frontex λόγω αντιδράσεων των αμαρτωλών ΜΚΟ.

5)Μετά τα πρόσφατα τραγικά ναυάγια θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΥΠΕΞ ώστε να εκδώσει σχετική ρηματική διακοίνωση.

6) Δεδομένου ότι  ο παμπόνηρος και αναθεωρητικός Ερντογάν δεν συμμορφώνεται με τα ανωτέρω, θα πρέπει να ζητήσει από την Ε.Ε να επιβληθούν επειγόντως αυστηρότατες κυρώσεις διότι η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία.

Αναμένω με ενδιαφέρον το σχόλιο του κ.Μηταράκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ