ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καμιά Θρησκεία, κανένα "έθιμο", κανένας Ηγέτης δεν δικαιούται να καταπιέζει τις Γυναίκες.. κανέναν Άνθρωπο!!

0

Η 22χρονη  Αμινί πέθανε, μετά τη σύλληψη της από την «αστυνομία ηθών» του Ιράν για τις γυναίκες, «επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της».  Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινι, ενώ ήταν υπό κράτηση, τον οποίο ανακοίνωσαν στις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, είχε ταξιδέψει από τη δυτική επαρχία του Κουρδιστάν με την οικογένειά της στην Τεχεράνη. Εκεί, ομάδα «Περιπολίας Καθοδήγησης» τη συνέλαβε, με την αιτιολογία ότι ήταν «ακατάλληλα ντυμένη».

Γυναίκες έκτοτε, σε όλη τη χώρα, καινε τις μαντήλες τους και κόβουν τα μαλλιά τους, βγαίνουν στους δρόμους ..  ρισκάρουν  τη ζωή τους διαμαρτυρόμενες με κάθε τρόπο, Ηρωικά!!

Μαζί τους και άντρες... 

Δεκάδες άτομα έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στις διαδηλώσεις..

  Μακάρι να αποτελέσει η 16 Σεπτέμβρη την αρχή Επανάστασης για τα δικαιώματα των γυναικών και στις μουσουλμανικές, υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες, όπως αποτέλεσε η 8η Μάρτη για τις χριστιανικές και ανεπτυγμένες...

   Θυμίζω πως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έλαβε χωρα στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

   Ο ΟΗΕ πρέπει να επέμβει δυναμικά, εν προκειμένω !... Διακηρύττει τα δικαιώματα των γυναικών και οφείλει να τα διασφαλίζει και στην πράξη !

Κι όλες οι δημοκρατικές χώρες να λάβουν μέτρα κατά του Ιράν..  Και όχι μόνο...

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο.. είναι ο Κανόνας, ακόμη κι αν δεν καταλήγει πάντα σε θάνατο! Το συγκεκριμένο έλαβε διαστάσεις, λόγω και των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Μέσα , που οι κυβερνώντες προσπαθούν τώρα να ελέγξουν και να απαγορεύσουν!

    Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τόση Κακοποίηση Όλων των Γυναικών των χωρών αυτών.. Οι Γυναίκες και εκεί  πρέπει να αντιμετωπίζονται ως Άνθρωποι , όχι ως Σκουπίδια !....

  Καμιά Θρησκεία, κανένα "έθιμο", κανένας Ηγέτης δεν δικαιούται να καταπιέζει τις Γυναίκες.. κανέναν Άνθρωπο!..  Ποτέ και πουθενά !..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ