ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τιμή στο Σύμβολο Φώφη

0

Αγαπημένη μου Φωφη,
αξια Πρόεδρε,
μετά το τεράστιο σοκ της απώλειας σου προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνθέσουμε ξανα το παζλ της σχέσης μας..
Να θυμηθούμε πως τις τελευταίες δεκαετίες της πολιτικής ζωής γενικα και της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ ειδικά, λαμπρυνε η αστραφτερή σου παρουσία, το φωτεινό σου χαμόγελο !
Κυριευσες αναπόφευκτα, με την γοητευτική προσωπικότητα σου την  Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Υπερνομαρχης Αθηνων-Πειραιως, την εκτελεστική εξουσια, ως Υφυπουργός Υγειας, Αν.Υπουργος Παιδείας, Αν. Υπουργός Άμυνας και Αν.Υπουργος Εσωτερικων, την νομοθετική εξουσία, ως βουλευτής Α και Β  Αθήνας, την πολιτική ζωή, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.
Ανέλαβες την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στην πιο δυσκολη στιγμή και κατάφερες να το διατηρήσεις ενωμένο και να αυξήσεις τα ποσοστά του ! Μόνο Εσύ μπορούσες, σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς !
Ήξερες τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας σου, αλλά εσφιγγες τα δόντια, έπεφτες και σηκωνοσουν, αποφασισμένη να κρατήσεις την παράταξη ενωμένη και να δρομολογηθούν ομαλά οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου..
Επέλεξες να  αγνοείς τον θανασιμο κίνδυνο και να μάχεσαι παλικαρισια μεχρις εσχατων, ηρωικα, σε έναν καθημερινό αγώνα Δαυίδ και Γολιάθ..

Και είναι, αλήθεια, αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί να κρύβεται μέσα σε ένα λεπτό, τόσο κομψό γυναικείο σώμα μια τόσο Λεβεντικη Ψυχή, πιο "ανδρεία" από τους ανδρείους..

Οι σημερινές γυναίκες ζούμε στο σταυροδρόμι δυο χιλιετιών, εκεί όπου συγκρούονται τα παραδοσιακά, σεξιστικά πρότυπα με την πλήρη ισότητα.
Μας απέδειξες πως είναι εφικτό, με πολύ σκληρή δουλειά και με την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας της, να φτάσει μια γυναίκα όσο ψηλά θέλει, συνδυαζοντας επιτυχιες σε όλους τους τομείς !
Συνδυάζοντας, ακόμη, θηλυκότητα και δυναμισμό, γλυκύτητα και ατσάλινες αρχές, χαμόγελο και πυγμή, καλοσύνη και αυστηρότητα, ειλικρίνεια και πολιτισμό, σε περιβάλλον, που συνήθως χαρακτηρίζεται απο διαπλοκή και πισωμαχαιρωματα...
Γι αυτό πρέπει να γίνεις για όλους το Πρότυπο Πολιτικού!  Για τους πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες !..

Φωφη μας, μονο Ευλογημένοι άνθρωποι μπορούν να πεθάνουν όρθιοι και μάλιστα, να "διαλέξουν" την ημέρα της γέννησης και του θανάτου τους..
Εσύ γεννήθηκες 17 Νοέμβρη, ημέρα σύμβολο των αγώνων για "ψωμι-παιδεια-ελευθερια" κι έφυγες 25 Οκτώβρη, ημέρα αφιερωμένη στον καρκίνο του μαστού, την ασθένεια που παλευες δυνατα, τόσα χρόνια !   
Γι αυτό, πρέπει να γίνεις το Σύμβολο της Γυναίκας που αναμετριεται με το "θεριό" του καρκίνου αυτού και άλλου, που συνεργάζεται με την επιστήμη και ταυτόχρονα μένει όρθια, δυναμικη και λαμπερή έως τέλος !

Οι κρατικες πολιτικές, οι δομες για την υγεία, αλλά και για τη στήριξη των γυναικών, καθώς και ο τομέας ισότητας του ΠΑΣΟΚ , πρέπει να φέρουν πλεον το όνομα σου!

Φώφη μου, είμαι Περήφανη, που ημουν διπλα σου, που δεν σου χάλασα ποτε χατίρι, κάθε φορά που με καλουσες, τιμώντας με, με την εμπιστοσύνη σου, να αγωνιστούμε για το καλό,  για την Αθήνα, για το Ρέθυμνο, για την Κρητη, για τις Γυναίκες, για τους Θεσμούς, για την εξωτερική πολιτική μας..
Έχω την συνείδηση μου ήσυχη, για το ότι δεν σε κούρασα, δεν σου ζήτησα Ποτέ μα ποτε, τίποτα για Μένα !...

Εύχομαι το αστραφτερό σου χαμόγελο να είναι ο Φάρος, που θα οδηγεί την παράταξη και την πολιτική ζωή του τόπου στον σεβασμό της ενότητας, της εντιμότητας, της ευθύτητας, της κοινωνικής πολιτικής, των ανθρωπινων δικαιωματων, της ισότητας,  της σοσιαλδημοκρατίας!
Να διδάσκει ολους πολιτισμό και αξιοπρέπεια !
Ένα τέτοιο χαμόγελο, τόσο γλυκό κι αγέρωχο μαζί, δεν σβήνει ποτέ !

"Ο θάνατος δε νικιέται, μα η αξία του ανθρώπου δεν είναι η νίκη , παρά ο αγώνας για τη νίκη...
Η αξία του ανθρώπου είναι να ζει και να πεθαίνει παλικαρίσια και να μην καταδέχεται αμοιβή.. Κι αυτο να τον γεμίζει χαρά κι υπερηφάνεια"..
(Καζαντζάκης - "Αναφορά στον Γκρέκο")

Αθάνατη!

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ