ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Να αποπεμφθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ

0

Το 1952 η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία. Μετά την κυνική εισβολή του Ετζεβίτ στην Κύπρο, πριν από 48 χρόνια, αποδείχθηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν προσφέρει ασφάλεια σε επιθετικούς «συμμάχους». Τώρα η Τουρκία εμφανίζεται ως «πανούργος ουδέτερος». Ο Μακρόν χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό», προσπαθώντας να αφυπνίσει τους αρμοδίους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι χρόνια τώρα ευρίσκονται σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο. Οι λόγοι που πρέπει να αποπεμφθεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ είναι οι εξής:

1ος ) Αναθεωρητισμός: Όποιος τον επικαλείται, στερεί από το γείτονά του  το μεγαλύτερο αγαθό: την ειρήνη. Κάθε Έλληνας πρέπει να θυμάται τις κυνικές απειλές του Μπαχτσελί (Πρ. ακροδεξιών - 2018): « Να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας ...θα κάνει το Αιγαίο τάφο στις ελπίδες των Ελλήνων.». Τον Πούτιν – σύγχρονο Χίτλερ - τον μιμούνται εδώ και χρόνια κατά γράμμα Ερντογάν, Ακάρ και Τσαβούσογλου. Οι δηλώσεις του δολοπλόκου Ερντογάν ότι «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα όπως το 1922» και το πρόσφατο παραλήρημά του πως τα σύνορα της καρδιάς μας φτάνουν στην Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική –Σιβηρία εμπερικλείουν τεράστιους κινδύνους, λόγω αναθεωρητισμού.

2ος ) S-400: Στα πλαίσια αυτά εδώ και 20 χρόνια εξοπλίζονται ξοδεύοντας δεκάδες δις. για επιθετικούς σκοπούς. Ειδικότερα για τους άχρηστους S-400: 2 δις., ναυπήγηση φρεγατών, για την κατασκευή (από τους Ρώσους) πυρηνικού εργοστασίου με κόστος 25 δις.! Έτσι στερούν από τον λαό το ψωμί και τα στοιχειώδη αγαθά με πληθωρισμό που σπάει τα κοντέρ στο διαστημικό 160%. Κι όλα αυτά εξαιτίας της φαντασίωσης του Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα», με μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.

3ος ) Βέτο: το ασκεί ο κυνικός Ερντογάν για Σουηδία και Φινλανδία. O Στολντενμπεργκ έχει τεράστιες ευθύνες που άφησε το ΝΑΤΟ να καταντήσει «εγκεφαλικά νεκρό» και θα πρέπει να παρακολουθήσει εντατικό φροντιστήριο για να αποφεύγει την ιταμότητα των απειλών και εκβιασμών του πολεμοχαρή Ερντογάν με τα ανατολίτικα παζάρια.

Δυστυχώς, τον «χαϊδεύει» και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, χωρίς να παίρνει θέση. Ο ίδιος δεν έβαλε μυαλό με τους εκβιασμούς των S-400. Φυσικά και θα πρέπει να συνεχιστεί το εμπάργκο όπλων για να μη διαρρεύσουν τεχνολογικά μυστικά προς την ρωσική πλευρά. Το ΝΑΤΟ δεν πήρε θέση ούτε για τις 168 παραβιάσεις, αλλά ούτε και για τις πρόσφατες στην Αλεξανδρούπολη.  Ο υπονομευτής του ΝΑΤΟ εδώ και 40 χρόνια παραβιάζει κάθε μέρα τον εναέριο χώρο μας. Σωστά η Σουηδία απαγόρευσε την πώληση όπλων στην Τουρκία μετά την εισβολή στη Συρία. 29 χώρες του ΝΑΤΟ είναι υπέρ της ένταξης της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και μόνο ο δικτάτορας Ερντογάν προβάλλει βέτο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ