ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο μουγγός Κύριλλος ευλογεί… τα όπλα

0

Με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο συμβαίνει το εξής αδιανόητο και οξύμωρο: Συγχρόνως με το: «Δεύτε λάβετε φως» ευλογεί… τα όπλα, δηλαδή τις φλόγες και τους εκτοξευόμενους πυραύλους, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως θα σκοτώσει ομόδοξους – ομοθρήσκους. Όσα λέει και πράττει ο Πούτιν βασίζονται σε θεωρίες που έχει αναπτύξει ο Κύριλλος. Ο Πούτιν ως μονοκράτορας του μαρξιστικού συνασπισμού, διάδοχος του Λένιν και του Στάλιν με 10χρονη θητεία στην KGB ταυτισμένη με την φρίκη των Γκουλάγκ παρά τα σταυροκοπήματα διαπράττει τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα του πολέμου στον 21ο αιώνα, σπέρνοντας τον όλεθρο, την φρίκη με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Ούτε καν η Μ. Εβδομάδα δεν έπεισε τον εισβολέα να αναγγείλει μερικούς «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στους μελλοθάνατους της Μαριούπολης με τους 150.000 Έλληνες, ώστε να διαφύγουν ή να κηδέψουν τους νεκρούς τους. Ο Πούτιν εμφανιζόμενος ως προστάτης της Ορθοδοξίας – φιλώντας τις εικόνες – αρέσκεται στις μακάβριες εικόνες των πολυβόλων και των διηπειρωτικών πυραύλων που κουβαλούν 10 τόνους βόμβες, κατά προτίμηση πυρηνικές. Κι όλα αυτά παρά τους θρήνους και τα βογγητά των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων, σαν να γίνονται αναπαραστάσεις της σταύρωσης! Ο ουκρανικός λαός γονατίζει με το βάρος αυτού του σταυρού. Δυστυχώς, τα θυρανοίξια της ειρήνης παραμένουν απρόσιτα δια γυμνού οφθαλμού.

Εδώ και χρόνια η ρωσική εκκλησία έχει φιλοδοξίες απόσχισης από τον ενιαίο κορμό ενότητας της «πενταρχίας» των λεγόμενων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Πρόσφατα, τόλμησε και την εισπήδηση στην Αφρική, καταλύοντας προκλητικά τις δικαιοδοσίες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο Κύριλλος δεν μπορεί να διακρίνει τη θεμελιώδη αλήθεια: Πρώτος είναι ο πάντων έσχατος, ηγούμενος, ο πάντων διάκονος. Τώρα, κυρίαρχο είναι το αίσθημα, όπως γράφει ο Παύλος: «Έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι», αφού η Ορθοδοξία και εκκλησιαστικώς σπαράσσεται. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί ανέρχονται μόλις στα 300 εκ., ενώ οι καθολικοί 1 δις 300 εκ. και οι ισλαμιστές 3 δις περίπου. Ο Κύριλλος προκαλεί σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, βάζοντας βόμβα στα θεμέλιά της, προκαλώντας αλληλοσπαραγμό στο ορθόδοξο ποίμνιο και αμαυρώνοντας την εικόνα της Ορθοδοξίας. Δυστυχώς, κάποιοι Πατριάρχες και Μητροπολίτες τήρησαν στα κηρύγματα τους το Πάσχα εκκωφαντική σιωπή, για την καταδίκη της στάσης του Κύριλλου και του εισβολέα Πούτιν. Είναι γνωστό πως η πεμπτουσία της χριστιανικής πίστης είναι η ιερότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και εκείνος την σκοτώνει.

Ο Πούτιν στο Άγιο Όρος (2016) με τον Κύριλλο σταυροκοπιούνται και έτσι λάμπουν στο στερέωμα του φαρισαϊσμού, αφού προτίμησαν τους πυραύλους αντί για τα: «Επί γης ειρήνη», «Ειρήνη υμίν», «Αγαπάτε αλλήλους». «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ