ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια γυναίκα, είναι πολλές φορές σαν μια σακούλα τσάι …δεν μπορείς να πεις ποσο δυνατή είναι μέχρι να την βάλεις στο ζεστο νερό.. Άλλες διαλύονται, άλλες μετατρέπονται σε κάτι μοναδικό και υπέροχο!

0

    Σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται ,που κυριαρχεί η αναρχία των συναισθημάτων ,η υποτίμηση και η κατάλυση των ηθικών αξιών ,το να είσαι Γυναίκα είναι μια “τέχνη”γιατί εκτός το ότι είναι έμφυτη ,η θηλυκότητα είναι τρόπος ζωής .

     Γυναίκα λοιπόν είναι …..Μια λέξη γεμάτη δύναμη που πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα -και μόνο -χωρίς υποκοριστικά .

     Πρόκληση αυτό το άρθρο για μένα ,να μιλήσω για την γυναίκα ως ειμί γυναίκα .

Θα πρέπει να αποδώσω τον ορισμό χωρίς να επαναλάβω τα τυπικά κλισέ που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα .Άπειρα άρθρα ,άπειρες αναλύσεις που όλα καταλήγουν σε κάτι πολύ απλό …η γυναίκα είναι ιδιαίτερο πλάσμα ..!!!  Μοναδικη , μπορεί να κινεί βουνά με την θέληση της ή να λυγίζει μπροστά στην αδικία .Και στις δύο περιπτώσεις δε χάνει το μεγαλείο της .

     Έχει την εξαιρετική ικανότητα να είναι το μικρό κοριτσάκι κάποιου και ταυτόχρονα τίγρης στην αρένα της ζωής .

     Η γυναίκα όλων των χρόνων ,εχει διαύγεια ψυχής ,για να φερει ισορροπία, ως μητέρα ,ισορροπία, ως σύζυγος ,ισορροπία ως επιχειρηματίας ,ως υπάλληλος ,,ισορροπία στην κοινωνία όπου ζει .Τόσο όσο… πάντα …για την  δικια της εσωτερικη ασφαλεια.

     Το πόσο ευμετάβλητη μπορεί να γίνει, έχει τα καλά του έχει και τις ασχήμιες του.

     Οι ρόλοι που έχουμε συχνά έχουν ιδιαιτεροτητες και η ουσια τους και η δραση τους εξαρτάται από το dna μας,από τις συνθήκες που έχουμε μεγαλώσει ,από τις  διαπροσωπικές μας  σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί και τα όρια που έχουμε βάλει σε μας και στους γύρω από μας.

Η Γυναίκα λοιπόν ,ζει και αποδίδει τις περισσότερες φορές ότι  λαμβάνει από το οικείο της περιβάλλον .

Είναι εκείνη που:

•Κυοφορεί την ζωη .

•Η θηλυκότητα της κρατάει και ενισχύει το λιανικό γιγνεσθαι του εμποριου.

•Η ικανότητα της ,να εξελίσσεται την κάνει πάντα ενήμερη να επιδιώκει  την επιμόρφωση της… να ειναι ετοιμη με απαντήσεις στην κάθε πρόκληση που θα της ζητηθει στην επαγγελματική της διαδρομή .

     Η αλήθεια βέβαια είναι πως από τις γυναίκες δεν έρχονται ούτε τα καλύτερα ,ούτε τα χειρότερα ,είναι απολύτως ισάξιες με τους άνδρες στην παραγωγή όλων των καλών και των κακών συμβάντων  στην ανθρωπότητα.

Η παιδεία ,το dna της ενσυναίσθησης ,και η κουλτουρα της ,κάνουν την διαφορα μέσα στην αστική ζωη.

Κάπως έτσι θα βάλω τα λόγια του ….που ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρα :

      Γινε μια σπουδαία γυναίκα μου είχε πει κάποια στιγμή ο πατέρας μου …

…..Μου θύμισε μια πρόταση της Σιμον ντε Μποβουάρ …Γυναίκα δεν γεννιέσαι .Γυναίκα γίνεσαι !!!  Και εγώ θα συμπληρώσω …δεν φτάνει να γίνεις γυναίκα …πρέπει να  γίνεις μια σπουδαία γυναίκα όπου αυτό θα είναι συνειδητή επιλογή σου που αρχίζει  με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης σου.

…..Η κάθε μια από εμας είναι ένα έργο με δραση εξέλιξης και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως υπάρχουν στιγμές που ακομα και οι δυναμικοί άνθρωποι και ειδικότερα οι δυναμικές γυναίκες ανήκουν στον εαυτό τους χωρίς να θέλουν να τον μοιραστούν με κανένα ρόλο κάποιες στιγμές μέσα στην ζωη τους !!!

Στο μυαλό μου

Στη επαγγελματική μου διαδρομή

Στην προσωπική μου ζωη

Οι Γυναίκες που συναντώ είναι :

           είναι ένα

           τσουνάμι ευαισθησίας

           αντίληψης

            Και

            αισθητικής!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς!!! Γιορτάζουμε την ευγένεια ,την δύναμη του μυαλού μας ,την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμηση !!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ