ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Προετοιμασίες για την εορταστική περίοδο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου

0

Η προετοιμασία για την εορταστική περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να μπουν νωρίς στο κλίμα των εορτών και να στολίσουν τα καταστήματά τους. Συγχρόνως, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έχει ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τις εορταστικές εκδηλώσεις.  

Για την ικανοποιητική κίνηση του καλοκαιριού η οποία συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου μίλησε καταρχήν η νέα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Αθηνά Τσικιντίκου, υπογραμμίζοντας ότι «αν και η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, η εμπορική κίνηση των καταστημάτων μέσα στο καλοκαίρι ήταν ικανοποιητική, παρόλο που ξεκίνησε αργά», ενώ πρόσθεσε ότι «η τουριστική σεζόν ευτυχώς συνεχίζεται και το φθινόπωρο, δίνοντας θετικό πρόσημο στη τοπική αγορά», τονίζοντας ότι τα τουριστικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά οπότε δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα για την οικονομική τους πορεία.

Αναφερόμενη στην αλλαγή των δεδομένων λόγω covid, είπε μεταξύ άλλων: «Ούτως ή άλλως ο covid  έχει αλλάξει το χάρτη. Έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει αλλάξει πλέον και τις συνθήκες που λειτουργούν τα καταστήματα μας. Η προσαρμογή των καταστημάτων στις συνθήκες του covid ήταν άμεση. Οι πελάτες  μας εξυπηρετούνται με απόλυτη ασφάλεια»,

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η κ. Τσικιντίκου είπε ότι προτίθεται να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εμπόρων και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, προτιμάει να δίνει τις λύσεις δουλεύοντας, παρά να μιλάει: «Μου αρέσει να βρίσκω λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας αντί να μιλάω γι’ αυτά» είπε, επισημαίνοντας ότι «πάντοτε ο χειμώνας είναι εποχή ανασφάλειας καθώς το πελατολόγιο μειώνεται».

Όσον αφορά στην περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τόνισε ότι φέτος θα επιδιωχθεί ο εορταστικός διάκοσμος να είναι ακόμα πλουσιότερος. «Η μεγάλη προετοιμασία για το χριστουγεννιάτικο στολισμό, θα θέλαμε να ξεκινήσει  άμεσα. Καλούμε τους συναδέλφους να στολίσουν τα καταστήματα τους παράλληλα με το στολισμό της πόλης, η αγορά της οποίας, έχει επεκταθεί και στα γραφικά βενετσιάνικα σοκάκια. Από την αρχή του Νοέμβρη κάναμε έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων, γιατί φέτος θέλουμε ακόμα πλουσιότερο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο».

Μιλώντας για τις εορταστικές εκδηλώσεις είπε: «Έχουν αρχίσει να σχεδιάζονται και να προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις, ως προς τον αριθμό, τον τόπο και τον χαρακτήρα που θα έχουν. Μάλιστα, θα επαναλειτουργήσει ο ηχητικός εξοπλισμός που για ενάμιση χρόνο ήταν ανενεργός λόγω COVID-19».

Και πρόσθεσε: «Όλος ο προγραμματισμός έχει ήδη συζητηθεί με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, το Δήμο Ρεθύμνου και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο κ. Θωμά Κρεβετζάκη, ενώ έχει σταλεί πρόσκληση συμμετοχής και στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου». Κλείνοντας η ίδια υπογράμμισε: «Η αγάπη μας για την κοινωνική προσφορά πρέπει να θεωρείται  δεδομένη. Άλλωστε οι δράσεις που έχουμε στο καλαντάρι μας, θα είναι με επίκεντρο την συνεισφορά στον συνάνθρωπο μας. Με συνεργασία λοιπόν, θεωρώ, ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα για μια όμορφη χριστουγεννιάτικη περίοδο και την ομαλή μετάβαση στη εμπορική κίνηση του χειμώνα. Πάντα ο σχεδιασμός των Χριστουγέννων μας δίνει χαρά ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ