ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ζωή δεν είναι σε Αλφαβητική σειρά

0

Ευθύς εξαρχής ο τίτλος μας δίνει μια ιδιαίτερη περιγραφή ότι θεωρούμε δεδομένο και η συνέχεια μπορεί αν πάσα στιγμή να ανατραπεί.
Η επιβίωση ,σαν είδος τέχνης έχει σημαδέψει όλες τις καμπές της ζωής μου .<να ανακτώ δυνάμεις την ύστατη στιγμή στο όριο της εξαφάνισης, μόλις από το τελικό πλήγμα ,το μοιραίο …..<να συνέρχομαι με όλα τα προγνωστικά εναντίον μου...να αγωνίζομαι ,να αντέχω ,να αναπνέω ΤΕΛΙΚΑ!!!!!( περιγράφει γλαφηρά ο ο Massimo Regalti).
     Δεύτερο lock down παραμονή Χριστουγέννων και τα πάντα σε πλήρη ανατροπή για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Ανήμποροι όλοι μπροστά στην συνθήκη του COVID-19 ….το 2020 σε πλήρη άτακτη  παράταση  για την κάθε μέρα που περνάει.
Ένα 2020  που επιχειρηματικά μας έμαθε πολλές άγνωστες λέξεις ,όπως ποιοι είναι  οι millenans (ή γενιά Υ που έχουν γεννηθεί το 1980 μέχρι το 2000)και οι post millenans(η προερχόμενοι από την γενιά Ζ που έχουν γεννηθεί μετά το 2000)….είναι οι γενιές που γεννήθηκαν  μέσα στην τεχνολογία. Παρακολουθήσαμε αξιολογά σεμινάρια, μας σύστησαν την τεχνική νοημοσύνη (η οποία παρέχει την δυνατότητα στον καταναλωτή ήδη από το στάδιο της αναζήτησης, να βρει το προϊόν που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του .. (future of retail ,από το συνέδριο της ΕΣΣΕ).
     Ένα επιχειρηματικό εργασιακό  σύστημα όπου κλονίσθηκε παγκοσμίως .Όμως σε λίγες μέρες θα έχουμε Χριστούγεννα η πιο μεγάλη επιχειρηματική γιορτή όλου του χρόνου και μας βρίσκει να κάνουμε  αναδρομές  προσπαθώντας  να βρούμε που το σύστημα έχει  σφάλει ή τι δεν εχει λειτουργήσει σωστά ή δεν υπήρξαν  γρήγορα αντανακλαστικά από το σύστημα και ακόλουθα από μας.
Τελικά έχει σφάλει  το σύστημα? ή σε αυτό το λάθος έχουμε και εμείς συμμετοχή με την αμάθεια μας ή την ημιμάθειας μας ?
Θα κρατήσω   ίσως  το δικό μας  λάθος και θα προτείνω ότι είναι η ώρα για αλλαγή και πορεία της διαδρομής της επιχειρηματικής ατζέντας .Χρειάζεται ουσιαστική ενημέρωση σε γνωστικό επίπεδο που να μπορεις  να καταλάβεις, τις τεχνικές, που πρέπει να ακολουθηθούν.  Απλά τεχνολογικά θαύματα που θα λύσουν την επέκταση του φυσικού καταστήματος στο κόσμο του διαδικτύου. Παροχή σε όλα τα επίπεδα, ενημερώσεις  με απλότητα ,που όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή  σε εκείνες .Απορίες και  ερωτήσεις είναι εκείνες  που  θα αναπαλαιώσουν την δομή και θα επαναλειτουργήσουν τον πυλώνα του επιχειρείν .Οι επιχειρηματίες και ιδιαίτερα της νέας εποχής (γενιας) θα είναι εκείνοι που θα προσαρμοστούν με γρήγορη ταχύτητα  στα νέα δεδομένα. Είναι  όμως και εκείνοι που θα βοηθήσουν τους παλαιότερους να ακολουθήσουν.
Οι επιχειρήσεις είναι η αναφορά του κάθε τόπου ,είναι ο χαρακτήρας της κάθε πόλης.Eίνα τα ανοιχτά φώτα στις βιτρίνες τα βράδια όπου φωτίζουν τους δρόμους .Τα εμπορεύματα  των καταστημάτων είναι η αναζήτηση, η εύρεση ,η επικοινωνία της γλώσσας και η αυθεντικότητα στην ίδια την ζωή.
       Χριστούγεννα σε λίγες μέρες, ας δώσουμε την χαρά στους  πελάτες μας να περπατήσουν την πόλη και να θαυμάσουν τις βιτρίνες στολισμένες ,ίσως οι πόρτες των καταστημάτων να μείνουν για λίγο ακόμα κλειστές .Όμως  το σίγουρο είναι ότι οι βιτρίνες   θα παραμείνουν στο μυαλό  τους. Και η παρουσία μας τεχνικά θα είναι επιτυχής.
     Κλείνοντας ,
διάβασα πρόσφατα και  θα ήθελα να έχω την εύκαιρία να το ζήσω στη επιχειρηματική μου ζωή και θα το ζητούσα την ίδια ευχή  για όλους τους συνάδελφους διότι το θεωρώ
Μάθηση και προσαρμογή ‘’  Οι πληρωμές τείνουν να γίνουν αόρατες και άμεσα και θα βρισκόμαστε σε ένα κόσμο όπου< Al >θα σημαίνει ambient,intelligent,όχι artificial,διότι όλα θα είναι έξυπνα.’’

      Δανεικό από τον Δημοσιογράφο και φίλο  Μιχάλη Λαμπαθακη ``Η αλήθεια ….δεν κρύβεται ….δεν σφάλει…

Καλά Χριστούγεννα

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ