ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Με αφορμή μια διαδρομή από το Ηράκλειο προς το Ρέθυμνο

0

Θα ήθελα μέσα από το βήμα που μας δίνετε ως πολίτες αυτού του τόπου να αναφερθώ σε ένα πρόσφατο γεγονός:

Το Σάββατο 10-07-2021 λοιπόν, ταξιδεύοντας στο ΒΟΑΚ από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο, στην πορεία μας συναντήσαμε δυο έργα διάνοιξης και ένα ημιτελή κόμβο που τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύεται ως έργο.
Στη συνέχεια της πορείας μας συναντήσαμε, πάλι στο ΒΟΑΚ, να εκτελούνται εργασίες, ακριβώς μετά τα όρια των νομών Ηρακλείου-Ρεθύμνου, μέχρι τις στροφές για να φθάσουμε στο χωριό Σίσες. Το μποτιλιάρισμα και η επικινδυνότητα της κατάστασης, δεν περιγράφεται, ιδιαίτερα στα σημεία που εκτελούνταν εργασίες!

Θέλω λοιπόν να σταθώ σε αυτό το σημείο και να ρωτήσω: πού είναι ο μηχανισμός του κράτους ώστε αυτά τα έργα που ακόμα σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη, να είχαν εκτελεστεί εν καιρώ lock down και απαγόρευσης της κυκλοφορίας;
Γιατί εκτελούνται εν μέσω καλοκαιριού, μόλις ξεκίνησε δειλά-δειλά ο τουρισμός εξαιτίας της πανδημίας; Και μη μου πείτε ότι τώρα προέκυψαν οι κατολισθήσεις!

Στα συγκεκριμένα σημεία εδώ και χρόνια υπήρχε πρόβλημα! Λέω τώρα εγώ, με όσα πιστεύω και νομίζω, ως απλός πολίτης, χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός. Εμείς ως κράτος, ως κοινωνία, τι θέλουμε για τους πολίτες μας και τους επισκέπτες μας;
Να τους ταλαιπωρούμε ή να τους διευκολύνουμε; Τελικά τι συμβαίνει σήμερα; Ασχετοσύνη; Ανικανότητα;
Γιατί όλα αυτά που βλέπουμε δεν εξηγούνται αλλιώς! Θέλουμε και τουρισμό τρομάρα μας!

Γιώργος Σφακιανάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ