ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυθεντία στη διχόνοια και τον διχασμό η κυβέρνηση

0

Η κυβέρνηση επί ένα χρόνο και τρεις μήνες νίπτει τας χείρας της. Αρνείται να στηρίξει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό. Αντιθέτως, στηρίζει τα δικά της παιδιά με απευθείας αναθέσεις, τα ΜΜΕ με λίστες Πέτσα και επιχειρήσεις όπως η Aegean. Και εντάξει, για να μη παραπονιέστε κι εσείς οι μικρομεσαίοι που καταστραφήκατε ολοσχερώς θα πάρετε κάτι ψίχουλα. Επι μήνες, το υπάρχον προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας ωρυόταν και με το δίκιο του. Έξι μήνες  σε καθεστώς lockdown όμως, όπως ήταν φυσιολογικό, έφεραν αγανάκτηση τόσο στον απλό κόσμο όσο και στους καταστηματάρχες. Δεν έβρισκε εναλλακτική στρατηγική η κυβέρνηση. Μόνιμη επωδός της, ήταν η απαγγελία κατηγοριών προς τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία, ότι δεν τηρεί τα μέτρα. Αυτή φυσικά δεν θα μπορούσε να φταίει.  Και μέχρι να πάρει μπροστά ο εμβολιασμός, ξαφνικά βρέθηκε η λύση εν μια νυκτί! Self test! Γιατί όχι; Ακούσαμε ότι δύο self test είναι τόσο αξιόπιστα όσο ένα μοριακό! Ακόμα και αυτό βέβαια, το άφησαν πάνω στην ευχέρεια του κόσμου. Αυτοδιαγνώσου, σου λέει και μετά, δήλωσε το στην πλατφόρμα (βέβαια, μπορείς και να δηλώσεις το αποτέλεσμα χωρίς να αυτοδιαγνωστείς, αλλά άλλο αυτό!)

  Και εν συνεχεία αφού προχώρησαν λίγο οι εμβολιασμοί, τους οποίους ο Κ. Μητσοτάκης και τα "άριστα" στελέχη είχαν χαρακτηρίσει ως απόλυτα ασφαλείς, αλλά όπως αποδείχθηκε λόγω Astrazeneca δεν ήταν, αποφάσισαν να καθορίσουν προνόμια σε εμβολιασμένους και απαγορεύσεις σε ανεμβολίαστους. Και έτσι παράλληλα έγινες από μια φορά δακτυλοδειχτούμενος και ψεκασμένος δια στόματος και του ίδιου του πρωθυπουργού, επειδή μπορεί να πίστευες ότι ο κορωνοιός δεν είναι τόσο θανατηφόρος όσο τον παρουσιάζουν, δέκα φορές δακτυλοδειχτούμενος και ψεκασμένος, επειδή δεν επιθυμείς να κάνεις, ακόμη το εμβόλιο ή μπορεί να το σκέφτεσαι. Και φαντάζεστε να γίνει lockdown ξανά και για όλους από το Νοέμβρη; Μας εγγυάται κανείς ότι δεν θα γίνει; Τότε να δείτε. Εκατό φορές δακτυλοδειχτούμενος και ψεκασμένος ο ανεμβολίαστος! Θα φοβάσαι να κυκλοφορήσεις μη σε πετύχει ο εμβολιασμένος και αρχίσει να σε χτυπάει "Υπερβολικά τα λες μάλλον ε;" θα μου πείτε. Εδώ θα είμαστε. Μην αγχώνεστε όμως το "άριστο" στέλεχος της κυβέρνησης ο κ. Σκέρτσος είπε ότι από τον χειμώνα το όποιο lockdown θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους (και χωρίς οικονομική βοήθεια, διότι πριν ένα μήνα ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως υπήρχε ακόμα το λεγόμενο "μαξιλάρι" του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πριν μερικές μέρες τόνισε πως δεν υπάρχουν λεφτά και αν έρθει η πανδημία ξανά το χειμώνα, λες και θα μας ρωτήσει, τελειώσαμε!), οπότε το ξύλο θα το ρίχνουν οι ανεμβολίαστοι στους εμβολιασμένους!

Θυμάμαι κάποτε εκεί στη ΝΔ όπως και αρκετούς συμπολίτες μας, τους δίχαζε, η ύψιστη μορφή δημοκρατίας το δημοψήφισμα (χωρίς φυσικά να δικαιολογώ τον απαράδεκτο Αλέξη Τσίπρα που τα γύρισε μετά). Τώρα που σπέρνουν οι ίδιοι τη διχόνοια και τον διχασμό, τίποτα. Ο μισθός του βουλευτή ή του Υπουργού να μπαίνει στην τσέπη και όλα καλά...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ