ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυβερνητική πανδημική τρικυμία εν κρανίω...

0

Ζούμε επί ένα χρόνο σε καθεστώς πανδημίας. Κυριολεκτικά σε καθεστώς. Ένα καθεστώς που από τις πρώτες μέρες αντιμετωπίζεται με lockdown, περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών και αστυνόμευση, αντί να αντιμετωπιστεί έστω  την ύστατη ώρα  έστω με ορισμένα από τα παρακάτω στοιχειώδη, όπως  την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την θωράκιση νοσοκομείων και γηροκομείων από τη διασπορά του covid 19, την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, τα στοχευμένα μαζικά τεστ σε εργασιακούς χώρους (όπως έκανε σύμφωνα με το Bloomberg, ακόμα και η καλύτερη από εμάς Σιγκαπούρη και ανακάλυψε την εστία διασποράς!), τις μικρότερες αριθμητικά τάξεις στα σχολεία και την πρόσληψη περισσότερων αναπληρωτών για το ακαδημαϊκό έτος.
 
Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη. Αντιθέτως διαβάζουμε για σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα μάλιστα για δεκαπέντε μέρες. Όλοι γνωρίζουμε, ότι για την κυβέρνηση κάθε δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες εδώ και ένα χρόνο. Ένα lockdown που τον Νοέμβρη δεν πέτυχε απολύτως τίποτα. Και δεν θα πετύχει ούτε τώρα. Είναι καταδικασμένο από την αρχή γιατί και ο κόσμος έχει κουραστεί. Η παράνοια καλά κρατεί. Προσωπικά όμως ήθελα να γνωρίζω πως είναι τα πράγματα τώρα σε σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβρη αν και εφόσον επιβληθεί ξανά lockdown σε ολόκληρη τη χώρα. Χωρίς να έχω σχετικές γνώσεις λοιπόν, να το ξεκαθαρίσω αυτό, αλλά με την δική μου λογική  μπήκα στη διαδικασία να συγκρίνω δύο ημέρες με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων τότε και τώρα:

10/11/2020: Είχαμε 2.384 νέα κρούσματα, εκείνο το εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 27.815 τεστ (PCR + rapid), η θετικότητα άγγιζε το 8,57% και οι νεκροί εκείνη τη μέρα ήταν 41 ενώ οι δια σωληνωμένοι ασθενείς ήταν 263.

2/3/2021: Είχαμε 2.353 νέα κρούσματα, εκείνο το εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 61.255 τεστ (PCR + rapid), η θετικότητα άγγιξε μόλις το 3,84% και οι νεκροί εκείνη την ημέρα ήταν 23, ενώ οι δια σωληνωμένοι ασθενείς ήταν 422.


Παρατήρησα ότι τα δεδομένα δείχνουν να είναι σαφώς σε καλύτερη μοίρα σε σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβρη. Επίσης είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τα τεστ τις τελευταίες εβδομάδες είναι πάνω από σαράντα χιλιάδες σχεδόν καθημερινά, ενώ την περίοδο του Νοεμβρίου άγγιζαν τα τριάντα χιλιάδες περίπου κατά μέσο όρο. Στις 2/3 μάλιστα, είχαμε ρεκόρ στα τεστ όπως μπορεί να κατανοήσει κανείς. Το πρόβλημα επικεντρώνεται σίγουρα στους δια σωληνωμένους, για τους οποίους η κυβέρνηση επιλέγει να μην κάνει τίποτα επί της ουσίας. Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται στο γεγονός ότι ακολουθούμε χώρες όπως η Γαλλία , η Γερμανία, η Ιταλία.  Η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις 6 το απόγευμα η οποία είχε προηγηθεί και στη Γαλλία απέτυχε παταγωδώς όπως είπε και ο κύριος Γεροτζιάφας (καθηγητής - ερευνητής) σε πρόσφατη εκπομπή σε τοπικό μέσο.

Μέσα σε όλα δεν ξεχνάω, ότι περιμέναμε το εμβόλιο εναγωνίως. Και τελικά βρισκόμαστε ξανά τον Μάρτη στο ίδιο σημείο όπως και πέρυσι. Μας λέγανε "φοράτε τη μάσκα, γιατί είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο!" και τελικά φτάσαμε να φοράμε ακόμα την μάσκα, διότι τελικά "έγινε το εμβόλιο, μετά το εμβόλιο" αφού δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο σταματάει τη μεταδοτικότητα.
Όμως ο πρωθυπουργός, πρότεινε πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί αλλιώς θα μας το επιβάλλει η αγορά είπε! Κάτι θα ξέρει ένας πρωθυπουργός "ανέμελος" στην Πάρνηθα και στην Ικαρία όπου τα μέτρα τα οποία επιβάλλει, δεν ισχύουν για εκείνον.  Ένας πρωθυπουργός που ξέρει καλά να "ταΐζει" τα ΜΜΕ με λίστες Πέτσα, αφού όπως ο ίδιος είχε πει σε αποστροφή του λόγου του, τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία.  Ένας πρωθυπουργός έκθετος πλέον στα μάτια της κοινής γνώμης, μετά την υπόθεση Λιγνάδη. Και τέλος, ένας πρωθυπουργός που μαζί με το υπόλοιπο κόμμα στο οποίο προεδρεύει, φέρνει την κοινωνία ξανά στο χείλος του γκρεμού σε οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Υ.Γ: Καλώς γενόμενες οι πορείες για έναν απεργό πείνας, με την πείνα που έρχεται όμως για όλους εμάς και δεν την έχουμε επιλέξει, τι θα γίνει; Απλώς διερωτώμαι..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ