ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Να αποσυρθούν άμεσα οι δασικοί χάρτες

0

Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τους δασικούς χάρτες

Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει τώρα και πολλά χρόνια πριν και να την έχει αγκαλιάσει και να την σεβαστεί ο κόσμος, κινδυνεύει  με τον τρόπο που παρουσιάζεται να επιτευχτεί ακριβώς το αντίθετο.

Κάποιοι τράβηξαν  πράσινες γραμμές στο χάρτη του Νομού Ρεθύμνης από το γραφείο τους και ίσως να μην γνώριζαν ούτε που βρίσκεται  η περιοχή του νομού Ρεθύμνης. Δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση. Δεν έλαβαν υπόψη τους ότι στην Κρήτη πάντα υπήρχε μικρή ιδιοκτησία που από αυτή ζούσαν οι φτωχοί αγρότες. ‘Ένα σανιδάκι περιβόλι στην όχθη κάθε ποταμού που τώρα είναι δασικό ήταν αρκετό για να θρέψει την οικογένεια  του ο αγρότης  με αυτάρκεια, και τώρα του  το παίρνει το κράτος με το έτσι θέλω. Τώρα που μπροστά μας ‘έρχεται  η ολοένα και περισσότερο  η φτωχοποίηση, δε θα έχει ούτε αυτή την εναλλακτική ευχέρεια για να καλλιεργήσει το περιβολάκι που του άφησε ο παππούς του γιατί του το πείρε το κράτος και όχι οι κομουνιστές που τον παραμύθιαζε μέχρι τώρα. Γιατί πόσοι αγρότες θα μπορέσουν να υποβληθούν στην αβάστακτη οικονομική και γραφειοκρατική ταλαιπωρία με δικηγόρους μηχανικούς τοπογραφικά παράβολα συμβόλαια, και δεν υπάρχει τέλος σε αυτή την απίστευτη διαδικασία για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας  .

Εύλογα μπαίνουν ερωτήματα γιατί όλες οι βουνοκορφές έχουν χαρακτηριστεί δασικές και ας μην υπάρχει ούτε ένα πράσινο φύλο από δένδρο ,μόνο πέτρα. Μέχρις τώρα οι αγρότες και πολλοί δήμοι με αγώνες είχαν καταφέρει να μην μπουν οι μπουλντόζες των πολυεθνικών και διαλύσουν τα πάντα για να φυτρώσουν οι ανεμογεννήτριες που δεν θέλουν με κανένα τρόπο τριγύρω τους  δένδρα γιατί θα είναι επικίνδυνα για πυρκαγιά που  θα τις  καταστρέψει. Τώρα είναι του κράτους και θα τους δώσει δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν. Οι πολυεθνικές να ζήσουν και να μεγαλώσουν  με οποιοδήποτε  οικολογικό κόστος  και οι αγρότες να  εξαφανισθούν.

Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες φυσικά και όπου υπάρχει πραγματικά δάσος πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο και θα προστατευθεί από εμάς τους αγρότες γιατί γνωρίζουμε περισσότερο από τον καθένα, ότι κάθε δένδρο είναι πηγή ζωής για το οικοσύστημα  για να προκαλέσει βροχοπτώσεις για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά αυτό είναι ολοκάθαρο ότι  είναι υπόθεση δική μας και όχι των πολυεθνικών , που είμαστε μάρτυρες του πόσο κοροϊδεύουν τους λαούς με τα υποτιθέμενα μέτρα που παίρνουν.

Π ως μπορεί να εξηγηθεί καλλιέργειες πολλών χρόνων με δένδρα να χαρακτηρίζονται δασικά, που σημαίνει εγκατάλειψη και καταστροφή  τεράστιων εκτάσεων με δενδροφυτείες.  Γιατί δεν πιστεύω να βρεθεί έστω και ένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι το κράτος θα πάει να κόβει τα βάτα και να προστατεύει αυτές τις καλλιέργειες  που έχει χαρακτηρίσει δασικές και έχει ξεπετάξει έξω τους αγρότες..

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι  αυθαιρεσίες που παρουσιάστηκαν με τους δασικούς χάρτες πρέπει αμέσως να αποσυρθούν και αυτό είναι υπόθεση δική μας.

Επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να δεχόμαστε την κάθε αυθαιρεσία του κράτους αδιαμαρτύρητα .

Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους κόπους μας, τους κόπους των πατεράδων μας και των παππούδων μας από τις αυθαιρεσίες  του κράτους.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ !

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ