ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μνήμες Χιροσίμας

0

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μέρα μνήμης, που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Πριν 74 χρόνια, το πρωί της 6ης Αυγούστου 1945, ρίχτηκε η πρώτη ατομική βόμβα στην πόλη της Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων.

Η ατομική βόμβα, «Little Boy» (αγοράκι), όπως την ονόμασαν, ισοπέδωσε σχεδόν την πόλη και θανάτωσε ακαριαία 70.000 ανθρώπους και συνολικά, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, 140.000 ανθρώπους!

Σύμφωνα με το ημερολόγιο του συγκυβερνήτη του βομβαρδιστικού, του κ. Λιούϊς, ο οποίος έγραψε τα εξής: «Ένα εκτυφλωτικό φως γέμισε το αεροσκάφος. Γυρίσαμε και κοιτάξαμε την Χιροσίμα. Η πόλη ήταν σκεπασμένη από ένα τρομερό σύννεφο, που ανέβαινε σαν μανιτάρι. Κανείς δεν μιλούσε. Ξαφνικά, όλοι άρχισαν να φωνάζουν έντρομοι. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, κοιτάξτε. Θεέ μου, τι κάναμε;»

Χωρίς αμφιβολία, θα συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης της Χιροσίμα, κ. Καζούμι Ματσούϊ: «Αν η ανθρωπότητα ξεχάσει την ιστορία, ή πάψει να την κοιτάει καταπρόσωπο, μπορεί να διαπράξουμε άλλο ένα φρικιαστικό λάθος!»

Καθώς παρακολουθούμε με φρίκη και δέος τις ειδήσεις παγκόσμια και τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, όπως πρωτοφανή και πρωτόγνωρη άνοδο της θερμοκρασίας, ακόμη και στην Γροιλανδία, επικίνδυνα ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφικούς σεισμούς, πολλοί ειλικρινείς και λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι αναρωτιούνται: «Μήπως ο Θεός εξαπολύει την οργή του και τιμωρεί την ανθρωπότητα;»

Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, επιρρίπτουν την ευθύνη στον Θεό, για όλα τα δεινά που πλήττουν την ανθρωπότητα.

Μάλιστα, σε αυτό το συμπέρασμα έχουν συμβάλλει με τα σχόλιά τους, εξέχοντες κληρικοί, οι οποίοι δηλώνουν απερίφραστα: «Ο Θεός τιμωρεί τους ανθρώπους, θέλοντας να αφυπνίσει την πωρωμένη και αναίσθητη συνείδηση της ανθρωπότητας!»

Εντούτοις, τέτοιες δηλώσεις και σχόλια, αποτελούν όχι μόνο βλασφημία και ύβρη για τον Θεό, αλλά επίσης πιστοποιούν βαθύτατη άγνοια, καθώς και διαστρέβλωση των διδασκαλιών της Αγίας Γραφής.

Ένας φίλος μου μελετητής της Αγίας Γραφής επί 50 και πλέον χρόνια, παρακαλεί θερμά τους απανταχού ειλικρινείς και λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους, να μελετήσουν προσεκτικά το άρθρο με θέμα:

«Μας Τιμωρεί ο Θεός; Φυσικές Καταστροφές-Γιατί τόσο πολλές;»

Πάρτε μια γεύση: Η Αγία Γραφή προσδιορίζει τον Ιεχωβά Θεό ως τον Μεγαλειώδη Δημιουργό των πάντων, περιλαμβανομένων και των δυνάμεων της φύσης σε αυτή τη γη. (Γένεσις 1:1· Νεεμίας 9:6· Εβραίους 3:4· Αποκάλυψη 4:11) Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνος προκαλεί κάθε πνοή του ανέμου ή κάθε βροχόπτωση. Όχι, αλλά έχει ενεργοποιήσει ορισμένους νόμους που διέπουν τη γη και το περιβάλλον της.

Για παράδειγμα, στα εδάφια Εκκλησιαστής 1:5-7, διαβάζουμε σχετικά με τρεις από τις θεμελιώδεις λειτουργίες που καθιστούν δυνατή τη ζωή στη γη—την ανατολή και τη δύση του ήλιου καθημερινά, το αναλλοίωτο μοντέλο συμπεριφοράς των ανέμων και τον κύκλο του νερού. Ανεξάρτητα από το αν ο άνθρωπος τα έχει υπόψη του ή όχι, αυτά τα συστήματα της φύσης, και άλλα σαν αυτά, που έχουν σχέση με το κλίμα, τη γεωλογία και την οικολογία της γης, λειτουργούν επί χιλιάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας του βιβλίου Εκκλησιαστής έστρεφε την προσοχή στη μεγάλη αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στις αναλλοίωτες και ατέλειωτες οδούς της δημιουργίας και στην εφήμερη και προσωρινή φύση της ανθρώπινης ζωής.

Ο Ιεχωβά, όχι μόνο είναι ο Δημιουργός των δυνάμεων της φύσης, αλλά έχει επίσης την ισχύ να ασκεί έλεγχο επάνω τους. Σε όλη την Αγία Γραφή βρίσκουμε αφηγήσεις σχετικά με το πώς ο Ιεχωβά ασκεί έλεγχο ή χειρίζεται τέτοιες δυνάμεις προκειμένου να εκπληρώνει το σκοπό του. Οι αφηγήσεις αυτές περιλαμβάνουν το διαχωρισμό των υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας στις μέρες του Μωυσή και την ακινητοποίηση του ήλιου και της σελήνης σε σχέση με την πορεία τους στους ουρανούς τον καιρό του Ιησού του Ναυή. (Έξοδος 14:21-28· Ιησούς του Ναυή 10:12, 13) Ο Ιησούς Χριστός, ο Γιος του Θεού και υποσχεμένος Μεσσίας, κατέδειξε επίσης την ισχύ του πάνω στις δυνάμεις της φύσης, όπως, για παράδειγμα, τότε που γαλήνεψε μια θύελλα στη Θάλασσα της Γαλιλαίας. (Μάρκος 4:37-39) Αφηγήσεις όπως αυτές δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ότι ο Ιεχωβά Θεός και ο Γιος του, ο Ιησούς Χριστός, μπορούν να ασκούν πλήρη έλεγχο σε οτιδήποτε επηρεάζει τη ζωή εδώ στη γη.—2 Χρονικών 20:6· Ιερεμίας 32:17· Ματθαίος 19:26.

Ολόκληρο το συγκεκριμένο άρθρο, υπάρχει στον ιστότοπο jw.org, και δίνει σαφείς, ξεκάθαρες και λογικές απαντήσεις, βασισμένες αποκλειστικά στην Αγία Γραφή, σχετικά με τα προαναφερόμενα ερωτήματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ