ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γκρίνια από την ήττα

0

Πως είδε ο ΣΥΡΙΖΑ την ήττα στις Ευρωεκλογές; Και τι θα αλλάξει τα πράγματα ως τις 7 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές; Οι άνθρωποι που παρακολουθούν ψύχραιμα τα πράγματα μιλάνε για μια αλαζονεία που καταλαμβάνει όλους, όσους ασκούν εξουσία. Και από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τι λένε όμως τα στελέχη του, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που κλήθηκαν σε μια μαραθώνια συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη; Μια συνεδρίαση στην οποία η εσωστρέφεια μετά την βαριά ήττα στις ευρωεκλογές κυριάρχησε και όλοι είχαν να πουν κάτι για τα αίτια του ευρω-πατατράκ.

Στο "φως" της δημοσιότητας βρέθηκαν όλα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Ούτε πρακτικά να… κράταγαν. Πάρθηκαν μάλιστα και οι πρώτες αποφάσεις για... ξήλωμα συνεργατών. Και κάποιοι μίλησαν για... ομαδική ψυχοθεραπεία. Που μπορεί τελικά να μην απέχει και πολύ από την αλήθεια.

Ας δούμε λίγο τις... διαρροές. Κάποιοι αναφέρθηκαν στην ελλειμματική πολιτική απέναντι στην μεσαία τάξη, αλλά και την υπερφορολόγηση τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν να αναδείξουν από ένα αρνητικό, το οποίο κατά την άποψή τους έπαιξε ρόλο στην ήττα αυτή.

Ανέδειξαν θέμα επικοινωνίας και στο τέλος αποφασίστηκε ότι θα αλλάξει η επικοινωνιακή ομάδα, καθώς και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές.

Σε ό, τι αφορά το θέμα της διεύρυνσης, αρκετά στελέχη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο αυτό το άνοιγμα βοήθησε ενόψει ευρωεκλογών, κατέληξαν ωστόσο στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται απλά ως χρήσιμοι, αλλά ως στελέχη τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του Ιουλίου, αναμένεται να αναδείξει ένα αφήγημα το οποίο θα απευθύνεται στην μεσαία τάξη, τους νέους ψηφοφόρους, αλλά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης θα συμμετάσχουν σε μία εκδήλωση, στην οποία αποφασίστηκε να «εκλαϊκεύσουν» τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και ειδικά αυτά τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.

Ακόμα έγινε συζήτηση για την Δικαιοσύνη και αποφασίστηκε να προχωρήσει το υπουργικό Συμβούλιο στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Έγινε «αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος μπροστά στη μάχη των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σημειώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Να ληφθεί υπόψη το μήνυμα των πολιτών», έλεγαν χαρακτηριστικά στο κυβερνών κόμμα, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας, ταυτόχρονα, τον αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε επίσης το εξής: Το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετια, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Αποφασίστηκε ακόμα η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, που μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη μέρα της χώρας. Αναμένεται να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει όλη αυτή η κινητοποίηση…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ