ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η παιδεία ενάντια στην οπλοχρησία

0

Με αφορμή των σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, από αδέσποτη σφαίρα, της μικρής Αλεξίας από την Θήβα μου έρχονται στο νου τα άπειρα ατυχήματα από μπαλοθιές. Σ’ αυτό θα προσθέσω και την αλόγιστη χρήση βεγγαλικών την περίοδο του Πάσχα με αποκορύφωμα την απώλεια της ζωής του κάμεραμαν στην Καλαμάτα. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Αυτοί που κάνουν χρήση των όπλων δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μαγκιά και ανδρισμός η χρήση τους; Επίσης αυτοί που κάθονται και τους κοιτάζουν δεν είναι συνένοχοι; Δεν φοβούνται μήπως τους έρθει καμία αδέσποτη; Παρόμοιο περιστατικό δεν είχε συμβεί στο Μενίδι όπου σκοτώθηκε ο μικρός Μάριος και μάλιστα κατά την διάρκεια σχολικής εορτής;

Διαπιστώνω, και είναι πραγματικότητα, ότι μόνο δειλοί χρησιμοποιούν τα όπλα για να κάνουν κέφι ή να πουλήσουν ανδρισμό. Απόδειξη ότι ο 54χρονος έτρεξε να κρύψει το όπλο. Το ίδιο κάνουν και εδώ στην Κρήτη μόλις γίνει κάποιο ατύχημα ή κληθεί η αστυνομία. Τρέχουν να κρύψουν τα όπλα και να κρυφτούν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και στην λανθασμένη διαπαιδαγώγηση των γονιών. Απόδειξη: Δεν υπάρχει πινακίδα που να μην είναι πυροβολημένη στα χωριά του νομού μας. Τι σκέφτεται ο επισκέπτης όταν φτάνει σ’ αυτά. Είτε Έλληνας είναι είτε αλλοδαπός η πρώτη του σκέψη είναι να απομακρυνθεί ή να φοβάται. Και ύστερα μιλούν για φιλοξενία! Ούτε στο Φάρ Ουέστ δεν συναντούσε κανείς τέτοιες εικόνες! Εάν κάποιοι θέλουν να εκτονωθούν ας γραφτούν σε ένα σκοπευτικό σύλλογο. Εάν θέλουν σε γιορτές και γάμους να κάνουν εντύπωση ας αγοράσουν πιστόλια ρέπλικες με αβολίδωτα (άσφαιρα) φυσίγγια που κάνουν και περισσότερο θόρυβο. Λύσεις υπάρχουν! Παιδεία και σύνεση τους λείπει!

Μέσα στα προγράμματα των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών τόσο στον νομό μας αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη καλό θα ήταν να συμπεριληφθούν δράσεις, προγράμματα και ενημερώσεις σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και με την συμμετοχή παθόντων (τραυματισμένων ή συγγενείς θυμάτων) ώστε στο μέλλον να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα ή να υπάρξουν άσκοποι τραυματισμοί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είμαι υποψήφιος με κανένα συνδυασμό. Τα γεγονότα με ωθούν να εκφράζω τις απόψεις μου. Είμαι ανοικτός σε κάθε διάλογο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ