ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Για να είναι η 26η Γενάρη μια καινούρια μέρα…Στηρίζουμε τη μαχόμενη αριστερά του άλλου δρόμου της Ειρήνης Ζωγραφάκη

0

Τη στιγμή που άλλη μια μνημονιακή συγκυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της λαϊκής απονομιμοποίησης και όπως όλα δείχνουν στις 25 Γενάρη θα προκύψει μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουμε στην εκλογική μάχη με την επίγνωση ότι αυτή τη φορά, η φωνή της ανατρεπτικής μαχόμενης αριστεράς του άλλου δρόμου είναι όχι μόνο επίκαιρη, αλλά αναγκαία.

Γιατί μετά τις 26 Γενάρη οι εκβιασμοί και οι πιέσεις από την ΕΕ και οι συμβιβασμοί και οι υποχωρήσεις που θα κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν την τοποθέτηση της ρήξης με το Ευρώ και την ΕΕ και της διαγραφής του χρέους να αποκτά νέα επικαιρότητα. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν σήμερα να ληφθούν μέτρα ανακούφισης του λαού μέσα στο μηχανισμό του χρέους, τη φυλακή του Ευρώ και τα ασφυκτικά πλαίσια που ορίζει η ΕΕ. Γιατί μόνο ο δρόμος της ρήξης με τον Ευρωμονόδρομο μπορεί να είναι η αρχή ενός άλλου δρόμου για την κοινωνία και ενός εναλλακτικού προτύπου ανάπτυξης.

Γι’ αυτό καλούμε σε υπερψήφιση της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, του ενωτικού εκλογικού κατεβάσματος της αριστεράς του άλλου δρόμου. Για να εκπροσωπηθεί η κοινωνική διεκδίκηση, αλλά και για να ασκηθεί πραγματική πίεση από τα αριστερά και στο δρόμο και στη Βουλή. Για να ενισχυθεί η αριστερά που τολμά να ξεπερνά την πολυδιάσπαση και να παραμερίζει ιδεολογικές διαφορές, για να συγκλίνει στο αναγκαίο πολιτικό μεταβατικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση. Για να ενισχυθεί η αριστερά που τολμά να εμπιστεύεται το λαϊκό κίνημα ως καταλύτη αλλαγών και δεν ζητά ψήφο ανάθεσης και αντιπροσώπευσης.

Για να βρει η 26η Γενάρη τα κοινωνικά κινήματα με νέα αυτοπεποίθηση στο δρόμο να διεκδικήσουν την απόσυρση όλων των μνημονιακών νόμων, την επιστροφή όλων των απολυμένων και διαθέσιμων, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το σταμάτημα του ξεπουλήματος του περιβάλλοντος και των δημοσίων επιχειρήσεων.

Γιατί μόνο ο λαός με τη δράση του μπορεί να επιβάλει πραγματικές ανατροπές.

Στις 25 Γενάρη δυναμώνουμε την αριστερά της ελπίδας και της ανατροπής

 

Ψηφίζουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση

 

Ζωγραφάκη Ειρήνη – Ευαγγελία

Βιολόγος εργαζόμενη στην ιδιωτική υγεία

Μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος

Υποψήφια Βουλευτής Ρεθύμνου με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Μ.ΑΡ.Σ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ