Ακούγεται απίστευτο, πλην όμως είναι απολύτως αληθινό. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του διάλεξαν πλευρά για λογαριασμό μας και πήγαν με τους τοκογλύφους. Πως έγινε αυτό; Πολύ απλά, με τη μέθοδο της εθελοδουλείας. Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει μέρος σε ψήφισμα που κατέθεσε η Αργεντινή στον ΟΗΕ, προκειμένου να αυξηθεί η θεσμική θωράκιση των εθνικών κρατών απέναντι στις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.
Η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία – που αφορούσε στην αναδιάρθρωση χρέους. Η ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα και πέρασε στα... ψιλά των εφημερίδων, ζητούσε επί της ουσίας νέο νομικό πλαίσιο, που θα προστατεύει τα κράτη από τις επιθέσεις κερδοσκόπων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αργεντινής.
Το ψήφισμα προτάθηκε από αναπτυσσόμενες χώρες και πέρασε με 124 υπέρ και 11 κατά με 41 αποχές.
Κατά, ψήφισαν τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη, κρίνοντας πως το νομικό πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές. Η Ελλάδα - όπως και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ - απείχε από την ψηφοφορία.
Στον ΟΗΕ πέρασε ένα ψήφισμα που κάτι επιχείρησε να ψελλίσει ενάντια στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κομπραδόρους, κι εκείνη, η ελληνική κυβέρνηση, αρνήθηκε να το ψηφίσει! Απείχε!
Πέρασε ένα ψήφισμα που κάτι μισόλογα πήγε να πει για όσους κάνουν παιχνίδι με το χρέος των χωρών, και η ελληνική κυβέρνηση αντί (έστω και υποκριτικά) να πάει με το μέρος του λαού της, πήγε με τους τοκογλύφους! Αντί να πάει με το λαό της, που - με πρόσχημα το χρέος – τα παιδιά του λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία, που τα παιδιά του πεθαίνουν από τα μαγκάλια, που οι γέροντές του στήνονται στα συσσίτια, που 700.000 οικογένειες δεν έχουν ρεύμα, εκείνη, η ελληνική κυβέρνηση, πήγε με την Μέρκελ (που καταψήφισε το ψήφισμα). Η ελληνική
κυβέρνηση, αντί να πάει με το λαό της, πήγε με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ που όλες (μα όλες!), δείχνοντας για μια ακόμα φορά τι σημαίνει «ευρωενωσιακό πλαίσιο», είτε καταψήφισαν είτε απείχαν, επίσης, από την ψηφοφορία.
Αυτά έπραξε η κυβέρνηση στον ΟΗΕ. Ό,τι πράττει, δηλαδή, και στις «διαπραγματεύσεις» της με τους εταίρους της. Το ψήφισμα μόνο «επαναστατικό» δεν είναι. Περιλαμβάνει ακόμα και αναφορά ότι στις αναδιαρθρώσεις θα λαμβάνονται υπόψη οι πρωτοβουλίες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας παρόλα αυτά δεν τόλμησαν να ψελλίσουν ούτε το όνομα του τόση ξεφτίλα!!!!! Κατά τα άλλα επικαλούνται συνεχώς και αδιαλείπτως η πατρίς εν κυνδύνω, αν αντισταθούμε στα συμφέροντα της διεθνούς μαφίας των τοκογλύφων η πατρίδα θα καταστραφεί και πολλά τέτοια πατριωτικά.
Πίσω από εκείνους που επικαλούνται τον πατριωτισμό κρύβονται τα ποιο σκοτεινά και ανομολόγητα εγκλήματα εις βάρος των λαών.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι δικό τους αυτοί κερδοσκοπούν από τον πατριωτισμό που πουλάνε εμείς γιατί τον αγοράζουμε, τι περιμένουμε, περιμένουμε να έλθει κάποιος αρχηγός να μας σώσει, περιμένουμε κάποιος θεός να μας λυπηθεί, τι κάνουμε.
ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ. Έζρα Πάουντ 1885 – 1972
ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
