ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιδοτούν την αγροτική εργασία μόνο για εργάτες από τρίτες χώρες

0

Άλλη μια περίπτωση παραλογισμού και παραδοξότητας, εις βάρος του κόσμου της εργασίας, κατήγγειλε σήμερα μέσα από τη συχνότητα του ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοριάς.

Όπως είπε ο κ. Βοριάς, σε εφαρμογή βρίσκεται ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο επιδοτεί την εργασία, στον πρωτογενή τομέα των χωρών - μελών της ΕΕ εργατών γης από τρίτες χώρες αποκλείοντας, την ίδια στιγμή, από τους δικαιούχους της επιδότησης τον μόνιμο πληθυσμό των ευρωπαϊκών χωρών!

Για παράδειγμα, ως δικαιούχος της επιδότησης για την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής στην Κρήτη θα μπορεί να είναι ένας εργάτης γης από το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές και όχι ένας Έλληνας εγγεγραμμένος στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για μια “επιλεκτική τύπου επιδότηση”, η οποία όχι μόνο δεν ανακουφίζει τους ντόπιους πληθυσμούς από το φάσμα της ανεργίας, αλλά δημιουργεί έναν ιδιότυπο “εμπαιγμό”, σχολίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά φορείς υλοποίησής τους είναι οι Περιφέρειες, θέση του Εργατικού Κέντρου είναι ότι θα πρέπει οι ίδιες οι Αρχές των Περιφερειών να αρνηθούν την υλοποίησή τους...

Όπως επισημαίνει ο κ Βοριάς η ανεργία των Κρητικών, μετά και την υπολειτουργία λόγω πανδημίας του τουριστικού κλάδου χτυπάει κόκκινο, γεγονός που επιτάσσει την ενεργοποίηση πολιτικών επιδότησης της εργασίας για τα χιλιάδες διαθέσιμα εργατικά χέρια.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ