ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής με φαρμακευτική ουσία

0

Το σκεύασμα πωλείται μέσω internet αναφέρει ο ΕΟΦ.

Την προσοχή των καταναλωτών για να μην καταναλώσουν το προϊόν Enhanced Vegetal Vigra 200mg σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους, εφιστά ο ΕΟΦ.

Σε ανακοίνωσή τους, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναφέρει ότι το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο διατίθεται μέσω ίντερνετ, δεν είναι εγκεκριμένο και είναι ψευδεπίγραφο!

Περιέχει δε τη δραστική ουσία sildenafil, η οποία συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα!
Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν Enhanced Vegetal Vigra 200mg το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπληρώμα διατροφής, περιέχει τη φαρμακευτική δραστική ουσία sildenafil, η παρουσία της οποίας την καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο).

Η φαρμακευτική δραστική ουσία sildenafil συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ».

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι, σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

iatropedia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ