ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Συμβόλαια υγείας: 4 tips για να αξιοποιήσετε έξυπνα τις παροχές

0

Αν μόλις αποκτήσατε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, κάνατε ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της. Μένει μόνο να το αξιοποιήσετε στο έπακρον, γνωρίζοντας σωστά τις παροχές αλλά και διάφορα προνόμια που μπορεί να το συνοδεύουν.

1. Ανατρέξτε ανά πάσα στιγμή στο συμβόλαιο

Ένας τρόπος να μένετε πάντα ενημερωμένοι σχετικά με το συμβόλαιό σας είναι η χρήση των έξυπνων εφαρμογών που ολοένα περισσότερες εταιρείες αναπτύσσουν, ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν δυνατότητα ψηφιακής διαχείρισης του ασφαλιστηρίου τους. Μέσα από αυτές είναι δυνατή η πρόσβαση στα στοιχεία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και την εικόνα των συμβολαίων, η άμεση ενημέρωση σχετικά με το συμβόλαιο, ο υπολογισμός και καταβολή ασφαλίστρων καθώς και η κλήση βοηθείας με ένα μόνο «κλικ».

2. Αποθηκεύστε τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Κανείς δεν μπορεί αν εγγυηθεί ότι μια επείγουσα κατάσταση θα σας βρει με επαρκή δεδομένα ή σε σύνδεση Wi-Fi ώστε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με την εταιρεία ή να βρείτε στο διαδίκτυο τα στοιχεία επικοινωνίας. Μεταξύ των SOS αριθμών που πρέπει να έχετε αποθηκεύσει στο κινητό σας, οι εμπειροι ασφαλιστικοί σύμβουλοι συγκαταλέγουν της γραμμής υποστήριξης της εταιρείας και του προσωπικού σας ασφαλιστή. Κυρίως η γραμμή υποστήριξης θα κατευθύνει σχετικά με πλησιέστερα νοσοκομεία, διαγνωστικά ή κέντρα υγείας, θα δώσει την προέγκριση νοσηλείας κλπ.

3. Επιλέξετε μέσα από το δίκτυο υγείας της εταιρείας

Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας γιατρός που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε για τη φροντίδα σας. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και να ανήκει στο συμβεβλημένο δίκτυο της εταιρείας ώστε η αμοιβή του να καλύπτεται μέσα από τις ασφαλιστικές παροχές και προνόμια. Είναι καλό οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων το δίκτυο υγείας και τις παροχές που τους προσφέρει το συμβόλαιο, ενώ στην περίπτωση των ετησίως ανανεούμενων προγραμμάτων ασφάλισης υγείας η εταιρεία θα ενημερώσει σχετικά με τις εκπτώσεις, τις αλλαγές στους όρους, το ύψος συμμετοχής, τα ανώτατα όρια κάλυψης, τι καλύπτεται εντός και εκτός συμβεβλημένου δικτύου και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

4. Ενημερωθείτε για τα επιπλέον οφέλη και προνόμια

Από εκπτώσεις σε γυμναστήρια μέχρι προσφορές για τη διαχείριση καταστάσεων που εξαιρούνται από τις ασφαλιστικές καλύψεις (π.χ. οδοντιατρική φροντίδα), οι ασφαλιστικές εταιρείες θα προσφέρουν συνήθως σημαντικά προνόμια στους ασφαλισμένους. Συνδεθείτε στην εφαρμογή της ασφαλιστικής σας ή καλέστε τη γραμμή υποστήριξης και ρωτήστε για τα προνόμια αυτά, στα οποία συνήθως περιλαμβάνονται:

  •     Εκπτώσεις σε οπτικοακουστικά βοηθήματα και εξετάσεις
  •     Συνδρομές σε γυμναστήριο
  •     Ταξιδιωτική βοήθεια
  •     Προγράμματα ευεξίας
  •     Υπηρεσίες ψυχικής υγείας
  •     Τηλεϊατρικές επισκέψεις.

 

ygeiamou.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ