ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Ο #1 χυμός για να μειώσετε την χοληστερόλη, σύμφωνα με διαιτολόγο

0

Η υγεία της καρδιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Ο οργανισμός χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα χοληστερόλης για την κατασκευή των κυττάρων.

Αλλά η υπερβολική χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και άλλες επιπλοκές στην υγεία.

Το πιο κοινό πρόβλημα που σχετίζεται με την υψηλή χοληστερόλη είναι οι φραγμένες αρτηρίες, οι οποίες, δυστυχώς, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία σας.

Και παρόλο που αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι κληρονομικό πρόβλημα, υπάρχουν διατροφικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να το μειώσετε.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Lauren Manaker, ένα από τα καλύτερα ποτά που μπορείτε να πίνετε, για να σας βοηθήσει να μειώσετε την χοληστερίνη σας είναι ο 100% χυμός πορτοκαλιού.

Πώς ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη

Ο χυμός πορτοκαλιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα για τη γενική σας υγεία και μπορεί να παρέχει στον οργανισμό σας πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

“Ο 100% φυσικός χυμός πορτοκαλιού δεν περιέχει λιπαρά και νάτριο και είναι γεμάτος με βιταμίνες και μέταλλα”, λέει η δρ. Manaker.

Όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με την ίδια, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν ήδη υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

“Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 100% χυμού πορτοκαλιού συνδέεται με την μείωση της ολικής χοληστερόλης, καθώς και της LDL χοληστερόλης”, λέει η Manaker. Επιπλέον, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί επίσης να αυξήσει την “καλή” χοληστερόλη HDL.

Η ίδια σημειώνει, επίσης, ότι μια ανασκόπηση και μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytotherapy Research διαπίστωσε, ότι η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ολικής χοληστερόλης.

Η ανασκόπηση υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του χυμού από πορτοκάλι και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί πλήρως.

iatropedia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ