ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Μύθοι και αλήθειες για τις αλλεργίες

0

Όσα άτομα πάσχουν από αλλεργίες, ξέρουν δύο πράγματα: Ότι η άνοιξη σίγουρα δεν είναι η πιο χαρούμενη εποχή του κόσμου, και ότι θα έκαναν οτιδήποτε για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματά τους. Και εμείς είμαστε εδώ για να καταρρίψουμε μερικούς μύθους που ακόμα επιμένουν να υπάρχουν γύρω από τις αλλεργίες και τη διαχείρισή τους.

Μύθος: Το ξηρό  κλίμα γιατρεύει τις αλλεργίες

Λάθος, καθώς το πιο γνωστό αλλεργιογόνο - η γύρη δηλαδή - βρίσκεται παντού. Μπορεί να ανακουφιζόσασταν για λίγο καιρό με μια αλλαγή παραστάσεων, αλλά σύντομα ο οργανισμός σας θα ξεκινούσε να αντιδρά στα ντόπια αλλεργιογόνα.

Μύθος: Και τα κομμένα λουλούδια ανθοπωλείου προκαλούν αλλεργία

Λάθος, επειδή η γύρη που παράγεται από τα δέντρα, το χορτάρι και τα ζιζάνια κατά βάση προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις. Ένα μπουκέτο λουλούδια στο βάζο δύσκολα θα προκαλέσει συμπτώματα.

Μύθος: Στην παραλία δεν υπάρχει γύρη

Υπάρχει σίγουρα λιγότερη γύρη, αλλά στις περισσότερες παραλίες που θα πάμε θα δούμε τα κλασικά θαλασσινά φυτά που φυτρώνουν γύρω από την παραλία. Επίσης, η γύρη ταξιδεύει με τον αέρα, σε βαθμό που μπορούμε να την βρούμε στην ατμόσφαιρα ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα στην μέση του ωκεανού.

Μύθος: Το ντόπιο μέλι μπορεί να αντιμετωπίσει τις αλλεργίες

Λάθος, επειδή οι περισσότερες αλλεργίες δεν προκαλούνται από τη γύρη που βρίσκεται στο μέλι. Συνεπώς, το απολαμβάνουμε στο πρωινό μας ως εναλλακτικό της ζάχαρης, αλλά δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας πάνω του.

Μύθος: Οι αλλεργίες ξεπερνιούνται όταν μεγαλώνουμε

Λάθος, επειδή τα περισσότερα παιδιά "κουβαλούν" τις αλλεργίες τους και στην ενηλικίωση, ειδικά αν πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα.

Μύθος: Η αλλεργία στη  μούχλα "χτυπά" μόνο σε εσωτερικούς χώρους

Όχι, δυστυχώς. Οι μικροσκοπικοί σπόροι της μούχλας βρίσκονται σχεδόν παντού. Αναπτύσσονται στο χώμα, στα φύλλα που πέφτουν, σε σαπισμένα κομμάτια φλοιού δέντρων, και όπου μπορείτε να φανταστείτε.

Μύθος: Αν δεν είχατε αλλεργίες ως παιδί, δεν θα έχετε και ως ενήλικας

Ναι, οι περισσότερες αλλεργίες ξεκινούν από την παιδική ηλικία, αλλά είναι 100% πιθανό να ξεκινήσουν τυχαία, κάποια στιγμή κατά την ενήλικη ζωή. Μερικές φορές οφείλεται η έκθεση σε νέα αλλεργιογόνα, με κάποια αλλαγή τοποθεσίας, ενώ άλλες φορές μπορεί αλλεργίες που είχαν εξαφανιστεί να εμφανιστούν ξανά.

Και μια αλήθεια: Η βροχή "ξεπλένει" τη γύρη

Είναι αλήθεια ότι για ένα άτομο που πάσχει από ανοιξιάτικες αλλεργίες, αυτές οι ξαφνικές μπόρες είναι σύμμαχος. Μετά από μια τέτοια μπόρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βγείτε μια βόλτα και να μην ανησυχείτε ότι θα φτερνίζεστε συνεχώς.


iatronet.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ