ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Παραίτηση με αιχμές για τα εμβόλια από μέλος του ΕΟΦ

0

Εξελίξεις δρομολογούνται στον ΕΟΦ έπειτα από παραίτηση καθηγητή πανεπιστημίου και μέλους της Αρμόδιας Επιτροπής εμβολίων, ο οποίος άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το έργο η Επιτροπή. Ο καθηγητής παραιτήθηκε έπειτα από τον θάνατο της 65χρονης στο Ιλιον. Ο ίδιος τονίζει πως είναι ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων κατά του κορονοϊού αλλά επικαλείται λόγους δυσλειτουργίας της συγκεκριμένης Επιτροπής ως προς τον τρόπο διαχείρισης του εμβολίου της AstraZeneca και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις καταγεγραμμένες ανεπιθύμητες ενέργειες.

«Η Επιτροπή αυτή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της AstraZeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ενώ τονίζει πως πρέπει να βγαίνουμε στην κοινωνία με θετικά και όχι αντιφατικά μηνύματα και να είμαστε διαφανείς και ειλικρινείς.

Παράλληλα σημειώνει πως «τα αξιακά μου πρότυπα δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην Ε.ΦΑ.Ρ. και παρακαλώ για την αντικατάστασή μου».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ