ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα iPhone 16 του 2024 θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες

0

Εδώ και πολλά χρόνια, για την ακρίβεια από τα iPhone 12 μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2020, η Apple δεν έχει αλλάξει τα μεγέθη των οθονών των smarthpones της. Μάλιστα, με τα iPhone 15 Pro που είχαν μικρότερα bezels γύρω από τα panels τους, η εταιρία αποφάσισε να συρρικνώσει τις συνολικές διαστάσεις, αντί να αυξήσει τις διαγώνιους των οθονών.

Τώρα, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που επικαλείται το MacRumors, η Apple αποφάσισε τελικά να προβεί στην αναβάθμιση το 2024, με τα επερχόμενα iPhone 16. Αναλυτικότερα, τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max αναμένεται να έχουν σημαντικά μεγαλύτερες οθόνες σε σύγκριση με τα τωρινά iPhone 15 Pro. Ξεκινώντας με το iPhone 16 Pro, αυτό ακούγεται πως θα διαθέτει οθόνη 6,27 ιντσών, ενώ το 16 Pro Max αναμένεται να διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη οθόνη των 6,85 ιντσών. Συγκριτικά, τα τωρινά μοντέλα έχουν οθόνες των 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών αντίστοιχα.

Αυτή η αύξηση του μεγέθους της οθόνης θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα και μια ελαφρώς ψηλότερη και φαρδύτερη κατασκευή για αυτά τα νέα μοντέλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εισαγωγή των μεγαλύτερων οθονών στα iPhone 16 Pro ενδέχεται να έχει και άλλα οφέλη, πέρα από την άνετη οπτική εμπειρία. Για παράδειγμα, το αυξημένο μέγεθος θα προσφέρει περισσότερο εσωτερικό χώρο για εξαρτήματα, επιτρέποντας ενδεχομένως στην Apple να κάνει περιζήτητες αναβαθμίσεις όπως μεγαλύτερες μπαταρίες.

Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο για αυξήσεις μόνο στην σειρά 16 Pro. Η Apple δεν αναμένεται να αλλάξει τα μεγέθη των τυπικών iPhone 16 και iPhone 16 Plus, διατηρώντας τις διαστάσεις των iPhone 15 και 15 Plus. Κοιτάζοντας προς το 2025 ωστόσο, η Apple τότε σχεδιάζει να αναβαθμίσει με τα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης τα τυπικά της μοντέλα, με τα iPhone 17 και 17 Plus.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ