ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 15: Κάτοχοι των μοντέλων Pro και Pro Max διαμαρτύρονται για προβλήματα υπερθέρμανσης

0

 Όπως αναφέρει η Guardian, τα μοντέλα iPhone 15 Pro και Pro Max της Apple που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αντιμετωπίζουν επικρίσεις από ορισμένους χρήστες που αναφέρουν προβλήματα υπερθέρμανσης.

Πολλαπλές αναρτήσεις στο φόρουμ της Apple περιγράφουν ότι τα πλαίσια τιτανίου γίνονται πολύ ζεστά για να μπορούν να κρατάνε άνετα τη συσκευή κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Αρκετοί χρήστες έχουν μοιραστεί τις δικές τους μαρτυρίες υπερβολικής συσσώρευσης θερμότητας. Ένας από αυτούς περιέγραψε το iPhone 15 Pro του ως "τόσο καυτό που δεν μπορεί να το κρατήσει κανείς". Ένας άλλος με παρόμοια εμπειρία ρώτησε: "Τι συμβαίνει με το iPhone 15 Pro Max;;;;". Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για υπερθέρμανση των συσκευών στο Reddit, στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες. Ορισμένοι έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 43 βαθμούς κελσίου (110°F).

Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η υπερθέρμανση πιθανότατα οφείλεται σε σχεδιαστικές συμβιβαστικές λύσεις που έγιναν για τη μείωση του βάρους. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα high-end iPhone, τα νέα μοντέλα Pro χρησιμοποιούν πλαίσια από τιτάνιο αντί για ανοξείδωτο ατσάλι. Το τιτάνιο άγει τη θερμότητα λιγότερο αποτελεσματικά, γεγονός που θα μπορούσε να εμποδίσει την απαγωγή της θερμότητας.

Ο Kuo πιστεύει ότι οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν να μετριάσουν το πρόβλημα και δεν επιρρίπτει ευθύνες στο νέο chipset, τo A17 Pro, που κατασκευάζεται από την TSMC με την κατασκευαστική μέθοδο των 3nm. Ωστόσο, ο Kuo προειδοποίησε ότι η μη αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης θα μπορούσε να εμποδίσει τις πωλήσεις του iPhone 15 Pro μακροπρόθεσμα.

Η σειρά iPhone 15 κυκλοφόρησε  την περασμένη εβδομάδα, με τιμές στη χώρα μας από 1069 έως 2279€ ανάλογα με το μοντέλο. Η Apple δεν έχει απαντήσει δημοσίως για το θέμα της υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζει μερίδα χρηστών του iPhone 15 Pro. Οι σελίδες υποστήριξής της αναφέρουν ότι οι συσκευές μπορεί να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, της ασύρματης φόρτισης ή των εργασιών που απαιτούν το φόρτωμα απαιτητικών γραφικών.

Ενώ τα premium υλικά όπως το τιτάνιο συχνά σηματοδοτούν βελτιωμένη ποιότητα, τα μειονεκτήματα όπως η φτωχότερη αγωγιμότητα της θερμότητας καταδεικνύουν τη λεπτή ισορροπία στο σχεδιασμό των συσκευών. Με τους επεξεργαστές και το 5G να εξελίσσονται ραγδαία, η διαχείριση της θερμότητας γίνεται όλο και πιο κρίσιμη. Τυχόν λανθασμένος υπολογισμός μπορεί να ωθήσει την Apple ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να επανεξετάσει τις επιλογές υλικών και να δώσει προτεραιότητα στις θερμικές επιδόσεις στο μέλλον.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ