ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το YouTube καταργεί τα Stories

0

 Το YouTube καταργεί τον επόμενο μήνα τα Stories, τη λειτουργία που διακρίνεται για προσωρινές αναρτήσεις των χρηστών οι οποίες διαγράφονται μετά από λίγες ώρες.

Οι χρήστες δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν νέα Stories από τις 26 Ιουνίου και οι υπάρχουσες δημοσιεύσεις θα λήξουν μετά από επτά ημέρες.

Τα Stories παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2017 με την ονομασία Reels και ήταν διαθέσιμα σε χρήστες με πάνω από 10.000 συνδρομητές. Παρόμοια με το Instagram (το οποίο με τη σειρά του αντέγραψε την ιδέα από το Snapchat), τα YouTube Stories εξαφανίζονταν μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, με τους δημιουργούς να χρησιμοποιούν τα Stories για να δημοσιεύουν ενημερώσεις ή περιεχόμενο από τα παρασκήνια για την προώθηση του καναλιού τους. Μετά από τόσα χρόνια, η κατάσταση φαίνεται είναι ξεκάθαρη, με τα Stories να μην έχουν συναντήσει σημαντική επιτυχία. Η πρόσβαση είναι περιορισμένη, λίγοι δημιουργοί φαίνεται να δημοσιεύουν τακτικά Stories και η λειτουργία δεν έχει μεγάλη προώθηση ακόμη και από το ίδιο το YouTube.

Ελλείψει των Stories, το YouTube θέλει οι δημιουργοί να δημοσιεύουν αντ' αυτού περιεχόμενο σε άλλες ενότητες της πλατφόρμας όπως Community Posts και Shorts. Η εταιρεία επέκτεινε πρόσφατα την πρόσβαση στις Community Posts, μια λειτουργία ενημέρωσης με βάση το κείμενο, και πρόσθεσε τη δυνατότητα να λήγουν οι δημοσιεύσεις μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι δημιουργοί μπορούν επίσης να μοιράζονται δημοσκοπήσεις, κουίζ, εικόνες και βίντεο ως Community Posts, τα οποία εμφανίζονται σε ένα ξεχωριστό tab σε κάθε κανάλι.

Το YouTube ετοιμάζεται επίσης για να επεκτείνει τη δημοτικότητα των βίντεο μικρής μορφής, των Shorts, τα οποία αποτελούν την απάντηση της υπηρεσίας στο TikTok. Για το σκοπό αυτό προσπαθεί να πείσει τους παραδοσιακούς δημιουργούς βίντεο μεγάλης μορφής να αρχίσουν να δημιουργούν επίσης περιεχόμενο μικρότερης διάρκειας. Τον Φεβρουάριο, το YouTube άρχισε να μοιράζεται τα διαφημιστικά έσοδα από τα Shorts με τους δημιουργούς στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου σχεδίου ανταμοιβής.

Παρόλο που πολλές πλατφόρμες έχουν υιοθετήσει τη μορφή των Stories που έγινε πρώτη φορά δημοφιλής από το Snapchat, το YouTube δεν είναι το πρώτο που καταργεί την εκδοχή του. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Fleets, οι εφήμερες αναρτήσεις του Twitter που εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα χρόνο.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ