ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To TikTok απαγορεύει (σχεδόν) στους έφηβους να το χρησιμοποιούν πάνω από 1 ώρα ημερησίως

0

 Το TikTok ανακοίνωσε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που αποσκοπούν στη μείωση του χρόνου που περνούν οι νεότεροι σε ηλικία χρήστες του.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται όριο που απαγορεύει σε χρήστες κάτω των 18 ετών να περνούν πάνω από 60 λεπτά ημερησίως στην υπηρεσία. Οι έφηβοι που θα φτάνουν σε αυτό το όριο θα καλούνται να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν την παρακολούθηση. Μπορούν να απενεργοποιήσουν εντελώς τη λειτουργία, αλλά αν το κάνουν και ξοδεύουν περισσότερα από 100 λεπτά στο TikTok την ημέρα, θα τους ζητηθεί να ορίσουν νέο όριο.

Το TikTok ισχυρίζεται ότι αυτές οι προτροπές αύξησαν τη χρήση των εργαλείων διαχείρισης του χρόνου οθόνης κατά 234% κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα δοκιμών της λειτουργίας. Στους εφήβους θα αποστέλλεται επίσης κάθε εβδομάδα ειδοποίηση στα εισερχόμενα που θα ανακεφαλαιώνει τον χρόνο που πέρασαν μπροστά στην οθόνη, επιτρέποντάς τους να γνωρίζουν πόσο χρόνο ξοδεύουν στην εφαρμογή και απαιτώντας από αυτούς να λαμβάνουν ενεργές αποφάσεις για την παράταση του συνιστώμενου χρόνου οθόνης. Αυτές οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις είναι διαθέσιμες τώρα, μαζί με τις προτροπές που ενθαρρύνουν τους εφήβους να χρησιμοποιούν τα εργαλεία για τον χρόνο οθόνης.

Οι αλλαγές φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους χρήστες να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του χρόνου τους στην οθόνη. Μάλιστα, το TikTok αναφέρει ότι συμβουλεύτηκε την τρέχουσα ακαδημαϊκή έρευνα και τους εμπειρογνώμονες από το Digital Wellness Lab στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης όταν αποφάσισε πόσος θα πρέπει να είναι ο χρονικός περιορισμός.

«Παρόλο που δεν υπάρχει συλλογικά εγκεκριμένη θέση σχετικά με το πόσος χρόνος είναι "υπερβολικός", ή ακόμα και τον αντίκτυπο του χρόνου που περνούν στην οθόνη γενικότερα, αναγνωρίζουμε ότι οι έφηβοι συνήθως χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη καθώς αρχίζουν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο ανεξάρτητα», δήλωσε ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο TikTok, σε δήλωσή του.

Το χρονικό όριο των 60 λεπτών θα ισχύει επίσης για παιδιά κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούν την περιορισμένη εμπειρία της εφαρμογής «TikTok for Younger Users». Σε αυτή την περίπτωση, ο γονέας ή ο κηδεμόνας θα πρέπει να ορίσει ή να εισάγει έναν υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης για να ενεργοποιήσει 30 λεπτά πρόσθετου χρόνου παρακολούθησης στο λογαριασμό, εάν επιτευχθεί το όριο χρόνου οθόνης.
Τέσσερις νέες λειτουργίες προστίθενται επίσης στο Family Pairing, τον παραμετροποιήσιμο γονικό έλεγχο του TikTok που επιτρέπει σε έναν γονέα ή κηδεμόνα να συνδέσει το λογαριασμό του TikTok με το λογαριασμό ενός νεότερου χρήστη. Μπορούν να εφαρμοστούν προσαρμοσμένα όρια, επιτρέποντας την προσαρμογή των περιορισμών ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας που διανύουμε (ή την ευρύτερη επέκταση κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών).

Τα νέα χαρακτηριστικά για το Family Pairing παρέχουν έναν πίνακα ελέγχου του χρόνου οθόνης για τους γονείς και τη δυνατότητα σίγασης των ειδοποιήσεων TikTok στη συσκευή του παιδιού τους.

Το Family Pairing θα παρέχει επίσης πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του χρόνου οθόνης του TikTok, ο οποίος συνοψίζει πόσο χρόνο έχει περάσει ένα παιδί στην εφαρμογή, πόσο συχνά την άνοιξε και μια ανάλυση που περιγράφει λεπτομερώς πόσο χρόνο ξόδεψε κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μια νέα ρύθμιση «Σίγαση ειδοποιήσεων» θα επιτρέψει σύντομα στους γονείς να ορίσουν ένα πρόγραμμα για τη σίγαση των ειδοποιήσεων εφαρμογών στους λογαριασμούς των παιδιών τους. Οι ειδοποιήσεις push είναι ήδη ρυθμισμένες για αυτόματη σίγαση από τις 21:00 για τους χρήστες μεταξύ 13 και 15 ετών, ενώ για τους χρήστες 16-17 ετών οι ειδοποιήσεις push απενεργοποιούνται από τις 22:00.

Τέλος, το TikTok αναφέρει ότι αναπτύσσει νέους ελέγχους περιεχομένου που θα επιτρέπουν στους κηδεμόνες να φιλτράρουν βίντεο με λέξεις ή hashtags που δεν θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους. Η εταιρεία συνεργάζεται με «οργανώσεις γονέων, νέων και της κοινωνίας των πολιτών» τις επόμενες εβδομάδες για να σχεδιάσει τη λειτουργία αυτή.

Εκτός του Family Pairing, το TikTok δήλωσε ότι ορισμένες από αυτές τις βελτιώσεις θα γίνουν ευρέως διαθέσιμες, επιτρέποντας σε κάθε χρήστη να προγραμματίσει ειδοποιήσεις σίγασης και να ορίσει προσαρμοσμένα όρια χρόνου παρακολούθησης για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Επίσης, είναι πλέον διαθέσιμη μια υπενθύμιση ύπνου που επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν μια ώρα για να τους υπενθυμίζεται να κλείσουν την εφαρμογή και να πάνε για ύπνο.

Το νέο προεπιλεγμένο όριο χρόνου οθόνης για τους εφήβους, τα προσαρμόσιμα ημερήσια χρονικά όρια, η λειτουργία σίγασης ειδοποιήσεων και όλες οι βελτιώσεις του Family Pairing αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

insomnia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ