ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone SE: «Κακά μαντάτα» για το οικονομικό και μικρό μοντέλο της Apple

0

Όπως φαίνεται, οι λάτρεις των μικρότερων smartphones, καθώς και αυτοί που ήθελαν ένα πιο οικονομικά προσιτό iPhone, θα πρέπει να αρκεστούν με το απλό iPhone 14 ή το iPhone SE τρίτης γενιάς. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες φήμες θέλουν την Apple να έχει ακυρώσει την ανάπτυξη του iPhone SE τέταρτης γενιάς, η κυκλοφορία του οποίο προοριζόταν για κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα «κακά μαντάτα» για το οικονομικό και μικρό μοντέλο της Apple ήρθαν στη δημοσιότητα από τον γνωστό και αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo. Μιλώντας στο μέσο Medium, ο Kuo αποκάλυψε ότι η Apple ενημέρωσε πρόσφατα τους προμηθευτές της ότι τελικά δε θα κυκλοφορήσει κάποιο νέας γενιάς iPhone SE. Ειδικότερα, ο αναλυτής επισήμανε πως το αρχικό πλάνο ήταν πως το iPhone SE θα έφερνε στην αγορά το πρώτο in-house 5G modem της ίδια της Apple, μιας και τώρα η εταιρία συνεργάζεται με την Qualcomm για την δικτύωση των συσκευών της.

Στόχος του αμερικανικού κολοσσού ήταν να χρησιμοποιήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς για να δοκιμάσει το modem της και αν δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, έπειτα να το χρησιμοποιήσει ευρέως σε όλα τα iPhone 16 μοντέλα και τις υπόλοιπες συσκευές της. Για την ώρα δεν ξέρουμε ακριβώς το γιατί η Apple ακύρωσε το iPhone SE τέταρτης γενιάς ή αν το 5G chip είχε όντως κάποια σχέση με την απόφαση αυτή. Ωστόσο, ο αναλυτής τονίζει πως όπως έχουν πλέον τα πράγματα, η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί Qualcomm chips μέχρι και το 2024.

Για την ιστορία, τα τελευταία χρόνια η Apple προσπαθεί γενικά να απεξαρτηθεί από τις υπόλοιπες εταιρίες που παράγουν chips, φτιάχνοντας τους δικούς της επεξεργαστές για τα iPhone μέχρι και τους Mac υπολογιστές. Στο πλαίσιο αυτό ο κολοσσός εργάζεται και στο δικό του chip δικτύωσης, για να μην έχει πλέον ανάγκη την Qualcomm, με την οποία στο παρελθόν βρισκόταν στα δικαστήρια για θέματα που αφορούσαν την αξιοποίηση διαφόρων πατεντών.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ