ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Toyota: Η πιο απίθανη εφεύρεση των Ιαπώνων (video)

0

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, η ύπαρξη αποχωρητηρίων αποτελεί κοινωνικό έργο και δίνει την δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους, με ή χωρίς προβλήματα, να κινηθούν παντού χωρίς δεύτερη σκέψη.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην κοινωνία μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν έξω και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που θέλουν, καθώς απουσιάζουν οι τουαλέτες από τον χώρο που θα βρίσκονται.

Σε αυτό το ουσιαστικό πρόβλημα, οι ευαισθητοποιημένοι Ιάπωνες της Toyota σκέφτηκαν και βρήκαν την λύση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευή μιας ρυμουλκούμενης τουαλέτας.

Σχεδιαστικά, η κινητή τουαλέτα της Toyota είναι εύκολα αναγνωρίσιμη ως τέτοια και τα χαρακτηριστικά της την βοηθούν να συνυπάρχει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο. Επιπλέον, μπορεί να ρυμουλκηθεί στην Ιαπωνία χωρίς ειδικά άδεια, μόνο με το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου.

Η τοποθέτηση της κινητής τουαλέτας της Toyota μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και σε μέρη που δεν υπάρχουν υποδομές, μιας και για την λειτουργία της καταναλώνει ενέργεια από το υβριδικό σύστημα του αυτοκίνητου που την ρυμουλκεί. Μάλιστα, ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμων μπορεί να παράξει ενέργεια για μια ολοήμερη χρήση της.

Το εσωτερικό της τουαλέτας είναι προσεκτικά σχεδιασμένο και δίνει έμφαση σε όλους τους υγειονομικούς τομείς και την άνεση, ενώ παράλληλα είναι αρκετά φαρδιά για να μπορεί να την επισκεφθεί και ένας συνάνθρωπος μας που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι.

Η κινητή τουαλέτα της Toyota μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη, όπως δημόσιες εγκαταστάσεις με ελλειπή μέριμνα για τις προσωπικές ανάγκες, διάφορα event εξωτερικών χώρων, festival, πάρκα κ.α.

 

carandmotor.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ