ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα e-tattoo μπορούν να παρακολουθούν την υγεία μας

0

Ερευνητές του Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) στη Νότια Κορέα ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό μελάνι tattoo που μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας μας και να μας ειδοποιεί για πιθανά προβλήματα. Το μελάνι αποτελείται από υγρό μέταλλο και νανοσωλήνες άνθρακα, λειτουργώντας ως βιο-ηλεκτρόδιο. Όταν συνδεθεί με ένα ηλεκτροκαρδιογράφο (ECG) ή άλλους αισθητήρες, μπορεί να μεταδώσει τον καρδιακό παλμό του ασθενούς ή άλλες ενδείξεις όπως τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

    Στο μέλλον, ελπίζουμε να συνδέσουμε ένα ασύρματο chip με το μελάνι, έτσι ώστε να στέλνει σήματα μεταξύ του σώματός μας και εξωτερικών συσκευών.

Αυτές οι συσκευές μπορούν θεωρητικά να βρίσκονται παντού, ακόμα και στα σπίτια των ασθενών, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν συνεχώς την υγεία τους.

Το μελάνι εφαρμόζεται με μη-επεμβατική διαδικασία. Αποτελείται από σωματίδια γάλλιου, ένα μαλακό μέταλλο που θυμίζει ασήμι και χρησιμοποιείται επίσης σε ημιαγωγούς και θερμόμετρα. Νανοσωλήνες άνθρακα επενδεδυμένοι με πλατίνα, βοηθούν στην αγωγιμότητα του ηλεκτρισμού, ενώ προσφέρουν ταυτόχρονα και αντοχή.

    Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, ακόμα κι αν το τρίψουμε δε βγαίνει, κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν απλά με ένα υγρό μέταλλο.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ