ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο μηχανικός που υποστήριξε ότι η AI της Google έχει αισθήματα, απολύθηκε

0

Ο Blake Lemoine, μηχανικός της Google, αποκάλυψε στην Washington Post τον προηγούμενο μήνα την πεποίθησή του πως η τεχνητή νοημοσύνη LaMDA της Google, είχε αποκτήσει συνείδηση. Μάλιστα, ο Lemoine πιστεύει πως η LaMDA είναι ένα πραγματικό πρόσωπο και αναρωτιέται αν διαθέτει ψυχή.

Τώρα, το Engadget αποκαλύπτει πως η Google απέλυσε τον Lemoine, αφού τον είχε ήδη θέσει σε υποχρεωτική άδεια, επειδή έκανε αυτές τις δηλώσεις χωρίς την άδεια του εργοδότη του.

    Όπως αναφέρουμε στις Αρχές AI, παίρνουμε την ανάπτυξη της AI πολύ σοβαρά και παραμένουμε δεσμευμένοι στην υπεύθυνη καινοτομία. Η LaMDA έχει περάσει 11 ξεχωριστές αξιολογήσεις και δημοσιεύσαμε ένα paper νωρίτερα μέσα στη χρονιά με τις λεπτομέρειες των εργασιών της υπεύθυνης ανάπτυξης. Αν ένας εργαζόμενος έχει ανησυχίες, όπως είχε ο Blake, τις ελέγχουμε αναλυτικά. Βρήκαμε πως οι ανησυχίες του Blake ότι η LaMDA είχε συνείδηση, ήταν αβάσιμες και εργαστήκαμε για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό μαζί του για πολλούς μήνες. Αυτές οι συζητήσεις είναι μέρος της ανοιχτής κουλτούρας που έχουμε που μας βοηθά να καινοτομούμε υπεύθυνα. Έτσι, είναι κρίμα που παρά τις μεγάλες συζητήσεις μας για αυτό το θέμα, ο Blake διάλεξε να παραβιάσει ξεκάθαρες πολιτικές εργαζομένων και ασφάλειας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων της ανάγκης προστασίας πληροφοριών για προϊόντα. Θα συνεχίσουμε την προσεκτική ανάπτυξη των γλωσσικών μοντέλων και ευχόμαστε τα καλύτερα στον Blake.

Η Google αρνείται κατηγορηματικά πως η LaMDA έχει αποκτήσει συνείδηση, ενώ πολλά μέλη της AI κοινότητας εναντιώθηκαν στον Blake αναφέροντας πως συστήματα όπως το LaMDA δεν αναπτύσσουν προθέσεις, αλλά μοντελοποιούν το πώς οι άνθρωποι εκφράζουν την επικοινωνιακή πρόθεση με τη μορφή σειρών κειμένου.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ