ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Netflix: Η εξτρά χρέωση για αυτούς που μοιράζονται τον λογαριασμό τους έρχεται και σε άλλες περιοχές

0

Τους τελευταίους μήνες έρχονται διάφορες ειδήσεις στα φώτα της δημοσιότητας που αφορούν το Netflix και τους χρήστες που μοιράζονται τον κωδικό τους με άλλα άτομα. Όπως είχε ξεκαθαρίσει το Netflix τουλάχιστον 100 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν χωρίς να πληρώνουν, κάνοντας κοινή χρήση κωδικών. Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινό που σίγουρα η εταιρία θα στοχεύσει τώρα που η μετοχή της κατρακυλά, με αφορμή την απώλεια συνδρομητών.

Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε ακόμη μία είδηση από το Bloomberg, η οποία αναφέρει ότι το Netflix θα ζητήσει από πελάτες να πληρώσουν παραπάνω, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό τους, σε ένα επιπλέον σπίτι. Με αυτή τη δοκιμή, η εταιρία ελπίζει ότι θα έχει παραπάνω έσοδα αναγκάζοντας τους πελάτες της να πληρώσουν εξτρά για να μοιραστούν τον λογαριασμό τους.

Οι πελάτες στην Αργεντινή, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα και στη Δομινικανή Δημοκρατία θα κληθούν να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό εάν χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό, για περισσότερες από δύο εβδομάδες εκτός της κύριας κατοικία τους. Ωστόσο, αυτή η νέα τακτική δε θα επηρεάσει τους χρήστες που βλέπουν περιεχόμενο από το κινητό, το tablet ή τους φορητούς υπολογιστές, αλλά ούτε και άτομα που βρίσκονται σε διακοπές.

Το «επιπλέον» σπίτι θα κοστίζει $1,70 στην Αργεντινή και $2,99 στις άλλες χώρες.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix δοκιμάζει αυτή την τακτική, καθώς από τον Μάρτιο είχε «τεστάρει» αυτό το πρόγραμμα σε περιοχές όπως η Χιλή και το Περού.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως η υπηρεσία σιγά σιγά το φέρνει και σε άλλες περιοχές. Προς το παρόν, δε γνωρίζουμε πότε ή αν θα έρθει και στη χώρα μας.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ