ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχονται σύντομα drones που θα ανιχνεύουν βήχα, πυρετό και εάν φοράτε μάσκα

0

Αν το σενάριο όπου drones ελέγχουν σε δημόσιους χώρους την υγεία του κάθε ανθρώπου σας φαίνεται δυστοπικό, τότε να σας πούμε ότι αυτό το σενάριο είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Ο λόγος για το Draganfly Commander ένα τετρακόπτερο drone, εξοπλισμένο με ειδικό λογισμικό που του επιτρέπει να αξιολογεί εάν τα άτομα τηρούν κοινωνικές αποστάσεις και να ανιχνεύει αν φορούν μάσκες.

Μπορεί να αναγνωρίσει πότε ένα άτομο φτερνίζεται ή βήχει και οι ικανότητες θερμομέτρησης του επιτρέπουν να προσδιορίζει εάν κάποιος έχει πυρετό. Σα να μην έφταναν αυτές οι δυνατότητές του, μπορεί ακόμη και να ελέγχει τους χτύπους της καρδιάς και τον ρυθμό αναπνοής των ανθρώπων.

Το Commander τροφοδοτείται από δύο αποσπώμενες έξυπνες μπαταρίες και μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι μπορεί να αλλάζει τον φόρτο του για να ολοκληρώσει διάφορες αποστολές που απαιτούν φωτογράφιση σε υψηλή ανάλυση για παράδειγμα.

Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για τοπογραφία, βιομηχανική επιθεώρηση, τρισδιάστατη χαρτογράφηση, έρευνα και διάσωση και πολλές άλλες εφαρμογές πέραν υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δείτε βίντεο με το drone εν δράσει:

Η καναδική εταιρία ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ότι θα έναν μικρό στόλο σε διάφορα hotspot COVID-19 σε όλη την Αυστραλία για να παρακολουθεί την εξάπλωση της ασθένειας, αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο σύντομα θα αρχίσουν να πετούν στους ουρανούς τα drones.

unboxholics.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ